Linus Johansson rasande efter smällen: "Urartar fullständigt"

En tackling i ryggen med två sekunder kvar av perioden skapade rejäl irritation.
Linus Johansson rasade först mot domaren - och sedan bröt slagsmål ut.
– Linus Johansson är ruskigt förbannad, säger kommentatorn Henric Larsson i TV4 under 4–3-matchen.

Det var rejält irriterat i kvällens möte mellan Färjestad och Malmö, speciellt hos en viss Linus Johansson

Efter en tung start hade hemmalaget tagit sig in i matchen igen. Vid ställningen 3–2 till Malmö och två sekunder kvar av den andra perioden kom då situationen som till slut ledde till slagsmål.

Fredrik Händemark satte en tackling i ryggen på Linus Johansson som flög med huvudet in före i sargen och hamnade liggandes på isen. Domaren tog ingen utvisning och hela arenan - och Johansson ställde sig för att skrika på domaren.

– Tuff tackling i ryggen på Linus Johansson. Det är riktigt irriterat där ute. Linus Johansson är inte den som ligger kvar i onödan. Det där såg ganska otäckt ut. Ett avstånd från sargen som kan bli problematiskt. Ännu är det ingen utvisning på tavlan. Hemmapubliken är rejält upprörd över det. Det verkar inte bli något av det heller. Linus Johansson är ruskigt förbannad över det, säger kommentatorn Henric Larsson i TV4.

Slagsmål efter knuffen: “Urartar fullständigt”

De två sista sekunderna spelades av och Johansson ställde sig återigen vid domaren för att skälla ut denne. Flera av spelarna hade sedan redan klivit av isen när slagsmålet bröt ut. Johansson knuffade till Malmös assisterande tränare Petri Liimatainen i bröstet och Redhawks-spelarna kom till undsättning.

– Nu är det riktigt irriterat mellan Linus Johansson och assisterande tränaren Petri Liimatainen i Malmö. Där bryter slagsmål ut till och med. Det urartar fullständigt, säger Henric Larsson i TV4.

Två tvåminuters-utvisningar delades ut till vardera lag och lagen försvann sedan ut till omklädningsrum och till TV4:s mikrofon.

– Det känns som att det är exakt samma som vi åker på i första perioden i sarghörnet. Jag tycker att det är en solklar utvisning. Tar de första bör de ta andra tycker jag, säger Victor Ejdsell om tacklingen på Johansson.

I tredje perioden fortsatte irritationen och totalt sex tvåor delades ut mellan lagen. Joakim Nygård kvitterade tidigt i perioden och tog det hela till förlängning. Väl där fick Victor Ejdsell sista ordet med 4–3.

TV: Studio Oddset Hockey om ligans hetaste backar