Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Brynäs har talat ut - efter nya nollan: "Så här får det inte se ut"

ANNONS

Efter över 180 minuter utan mål på hemmaplan låste Brynäs in sig för att tala ut. 
Nu öppnar Johan Larsson och Niklas Gällstedt upp om vad som sagts. 
– Prestationerna här hemma har inte varit bra, säger Johan Larsson till Gefle Dagblad.

Efter en flygande start har Brynäs-maskinen börjat hacka - åtminstone på hemmaplan. Efter onsdagens möte med Södertälje låste laget in sig för att prata ut. Laget hade då spelat över 180 minuter utan att göra mål i Monitor ERP Arena i Gävle.

– Vi ska ha en hög standard, så här får det inte se ut. Ibland måste man ta tag i det och prata om det och det har vi gjort nu, säger Johan Larsson om det hela till Gefle Dagblad och fortsätter:
–  I spelet utan puck är vi inte där vi ska vara i positionerna och då blir det att en kille jobbar själv istället för att vi jobbar tillsammans.

Efter dubbla lagmöten har man nu pratat ihop sig om vad som måste bli bättre. Att spelare blivit lite bekväma och att man spelar var och en för sig är återkommande både hos Larsson och huvudtränaren Niklas Gällstedt.

– Man måste kommunicera med varandra: “om du gör det så går jag här”. Som det är lite nu så håller den som har pucken den lite för länge och den som inte har den vill göra lite för mycket istället för att gå på mål. Det är dit vi strävar lite mer, säger han till GD.

Vaskar Gällstedt om i kedjorna?

Kedjorna i Brynäs har i stort sett varit samma sedan premiären mot AIK, men har alltså inte gett någon utdelning under tre raka hemmamatcher. Istället har man förlorat mot Björklöven, Tingsryd och Södertälje. Alla matcher har slutat 2–0 till bortalaget.

– Det kommer komma en tid när vi måste vaska om i laget, det vet vi också. Ska vi vaska om för vaskandets skull eller ska vi vänta? Det är ett ställningstagande vi brottas med varje dag, säger Gällstedt.


TV: Studio Oddset Hockey om ligans hetaste backar


 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM