Axel Sundberg.
Foto: Bildbyrån
SHL

Axel Sundberg utanför ordinarie kedjor: "Besviken och frustrerad"

ANNONS

Förra säsongen gjorde han succé i Hockeyallsvenskan med Mora. Nu står Axel Sundberg utanför de ordinarie kedjorna i SHL med Örebro.
– Det är klart att han är besviken och frustrerad, säger tränaren Johan Hedberg till Nerikes Allehanda.

Under Johan Hedbergs ledning producerade Axel Sundberg totalt 18 mål och 36 poäng på 49 hockeyallsvenska matcher med Mora. Framfarten i Dalarna resulterade i att han gjorde samma flytt som sin tränare och skrev i våras på ett tvåårskontrakt med Örebro.

Framgångarna i SHL har dock uteblivit. På 18 matcher har han noterats för två poäng (1+1) och i kväll väntas Sundberg vara utanför Örebros ordinarie kedjor för tredje matchen i rad.

– Det gäller att hålla sig ajour. Han kan ju vara inne i morgon (läs: i dag), han kan kanske vänta en match. Men jag snackade med honom i går och det är klart att han är besviken och frustrerad, säger Örebros tränare Johan Hedberg till Nerikes Allehanda.

“Vad som än händer så kommer han få chansen”

En stor chans kan dock finnas runt hörnet, då Örebros spetsforward Jonathan Lekkerimäki inom kort väntas försvinna iväg på JVM-spel med Juniorkronorna.

– Då blir det en jättechans för Axel att komma in oavsett. Sedan kan det mycket väl hända tidigare. Vad som än händer så kommer han få chansen. Då gäller det att han är väl förberedd på att ta den, säger Hedberg.

Axel Sundberg spelade två minuter och 25 sekunder i lördagens 0–3-förlust mot Färjestad och i mötena med Leksand och Malmö dessförinnan fick han inte en sekunds speltid. 


TV: Stora hyllningar till svenska backtalangen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games