HA 74 Sävsjö förlorade mot Gislaved
Hockeytvåan

Gislaved starkast – avgjorde i förlängningen mot HA 74 Sävsjö

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Gislaved avgöra den jämna matchen borta mot HA 74 Sävsjö i hockeytvåan södra B herr. Slutresultatet blev 4-5 (0-2, 3-1, 1-1, 0-1). Markus Raita blev matchhjälte för Gislaved med sitt mål i förlängningen.

Gislaveds tränare Marcus Ittonen tyckte så här om matchen:

– Jämn match. Vi gör en riktigt bra första period, i andra blir vi onödigt passiva och i tredje är det kamp och nerv. Vi gör en bra förlängning och kan avgöra där.

I början av matchen var Gislaved starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Nicholas Nuuttila och Markus Raita. Efter 1.16 i andra perioden slog Edvin Karlsson till, framspelad av Calle Ljung och Marcus Korutschka och reducerade åt HA 74 Sävsjö.

Gislaveds Johan Böhlmark gjorde 1-3 efter 2.39 framspelad av Albin Nelenius.

HA 74 Sävsjös Melker Torstensson gjorde 2-3 efter 3.36 på pass av Edvin Karlsson och Jonathan Jansson.

Marcus Korutschka gjorde dessutom 3-3 efter 6.09 framspelad av Melker Torstensson och Edvin Karlsson.

HA 74 Sävsjö tog ledningen med 4-3 genom Pontus Lantz efter 6.59 i tredje perioden.

Gislaved kvitterade till 4-4 genom Theo Lundgren efter 11.15 av matchen. I förlängningen tog det 3.37 innan Gislaved också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Markus Raita, på pass av Ahlbin Hernod.

Edvin Karlsson gjorde ett mål för HA 74 Sävsjö och spelade dessutom fram till två mål.

Det här var HA 74 Sävsjös fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

Med tre omgångar kvar är HA 74 Sävsjö på sjunde plats i tabellen, och Gislaved är på åttonde plats.

I nästa match möter HA 74 Sävsjö Pantern borta och Gislaved möter Åseda borta. Båda matcherna spelas söndag 26 november 16.00.