Brynäs har inte gjort mål på tre raka hemmamatcher.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Brynäs nollade i tredje raka hemmamatchen – Södertälje vinner i Gävle

ANNONS

Brynäs har det fortsatt tungt hemma i Gävle. 
De förlorade nämligen hemma mot Södertälje med 2-0 – och Brynäs har nu inte gjort mål i tre raka matcher. 
– Allt är för dåligt, säger Anton Rödin till TV4. 

Brynäs hade blivit nollade i två raka hemmamatcher inför kvällens möte med Södertälje i HockeyAllsvenskan. Under onsdagskvällen blev det också en tredje. 

SSK vinner nämligen med 2-0 för att ta sin femte raka seger. Brynäs har därmed inte gjort mål hemma i Gävle på 181 minuter och 37 sekunder. 

Södertälje inledde matchen klart bäst och satte press ner mot Brynäsmålet samtidigt som hemmalaget hade stora problem att ens komma till anfall. Det ledde till att tränaren Niklas Gällstedt tog timeout redan efter sju minuter i hopp om att väcka laget. 

SSK ledde skotten med 9-0 efter elva minuter innan Brynäs sköt sitt första skott på mål. Trots tydlig fördel för bortalaget under första perioden så var det fortsatt mållöst efter 20 minuter. 

Det var kritiskt i Brynäs över insatsen. 

– Det är inte bra. Det är för slappt, för dåliga passningar och vi vinner inga närkamper. Allt är för dåligt helt enkelt, säger Anton Rödin till TV4.

Nyförvärvet sköt första SSK-målet

När den andra perioden började så fick SSK utdelning nästan direkt och kunde ta ledningen. Södertälje kom i en spelvändning där poängkungen Marcus Eriksson hade pucken på sin klubba och spelade över till nyförvärvet Stelio Mattheos som satte pucken bakom Anders Lindbäck för sitt första mål i sin sjunde match i HockeyAllsvenskan. 

Efter det spottade Brynäs upp sig lite och det blev jämnare i mittperioden än vad det var i den första. Det blev dock inga fler mål. I slutet av perioden skedde dock en uppmärksammad sekvens då Simon Bertilsson tacklade SSK-backen Olli Vainio så att finländarens hjälm flög av. Domarna dömde utvisning och tog ett matchstraff på armen. Efter videogranskning kom de dock fram till att det inte skulle vara utvisning alls. 

Utvisningen togs alltså bort och Bertilsson fick fortsätta spela men Vainio klev av och kunde inte fortsätta spela i resten av matchen.

Södertälje hade ledningen i matchen efter två spelade perioder. 

– Vi har gjort det bra hittills men vi vet att de kommer att komma ut hårt här inför tredje så vi måste vara beredda på det och ge allt här i slutet, säger målskytten Mattheos.

Över 180 minuter utan mål för Brynäs

I inledningen av tredje perioden var det återigen SSK som klev ut och dominerade och hade 8-0 i skott i starten av perioden. 0-1 stod sig däremot och Brynäs lyfte sitt spel i jakten på en kvittering. 

Södertälje fortsatte dock att hota i sina kontringar och kunde sedan också göra ett 2-0-mål då Viktor Grahn sköt ett skott från långt håll som gick in bakom Lindbäck som inte lyckades fånga pucken i sin plockhandske. 

Brynäs satte press i slutet av matchen i hopp om att få in en reducering men Södertälje höll emot och kunde vinna matchen med 2-0. 

Senast Brynäs gjorde mål hemma i Gävle var med 1:37 minuter kvar att spela i matchen mot Djurgården den 18 oktober. De har sedan spelat 181 minuter och 37 sekunder hemma utan att göra mål då de har åkt på tre raka 0-2-förluster hemma. 

Södertälje tar därmed sin femte raka seger medan Brynäs fortsätter ha det knackigt med tre förluster på sina fyra senaste matcher.

Brynäs – Södertälje 0–2 (0-0,0-1,0-1) 

Brynäs: – 
Södertälje: Stelio Mattheos, Viktor Grahn.


TV: ”Är inte han på isen är Linköping inte samma lag”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games