Brödernas/Väsby vann mot Nyköping
Hockeyettan

Brödernas/Väsby kvalklart efter seger mot Nyköping

Efter en bra säsong i hockeyettan östra är Brödernas/Väsby nu klart för kval. Det efter seger, 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning, på hemmaplan mot Nyköping.

Christian Hägg blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 4.27 in i förlängningen.

Det här innebär att Brödernas/Väsby nu har sex segrar i följd i hockeyettan östra.

Första perioden var jämn. Nyköping inledde bäst och tog ledningen genom Christian Axelsson efter 9.05, men Brödernas/Väsby kvitterade genom Joni Nikko efter 16.33. Efter 1.16 i andra perioden gjorde Nyköping 1-2 genom Hampus Engman.

Efter 14.13 av perioden kunde Nicklas Nousiainen kvittera till 2-2 för Brödernas/Väsby. Nyköping tog ledningen på nytt genom John Moberg efter 12.07 i tredje perioden.

Brödernas/Väsby gjorde 3-3 genom Joni Nikko med 32 sekunder kvar i perioden av matchen. I förlängningen tog det 4.27 innan Brödernas/Väsby också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Christian Hägg, framspelad av Ludvig Georgsson.

Det här var Brödernas/Väsbys tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nyköpings tredje uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Brödernas/Väsby i serieledning och Nyköping på tredje plats.

Brödernas/Väsby tar sig an Visby/Roma i nästa match borta fredag 24 november 19.00. Nyköping möter Huddinge hemma lördag 25 november 16.00.