Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Nya poäng i natt – nu toppar Quinn Hughes NHL:s poängliga

ANNONS

Quinn Hughes har varit ostoppbar på Vancouvers blålinje under säsongsinledningen. I nattens 3–1-seger mot San Jose stod backen för ett mål och en assist – och toppar nu NHL:s poängliga.
– Jag kan inte bli nöjd och glad eller släppa foten från gaspedalen, säger han till The Province.

Senast en back vann NHL:s poängliga var säsongen 1974/75 när Bobby Orr öste in 135 poäng på 80 matcher för Boston Bruins. Den här säsongen kan en back på nytt bli ligans poängbästa spelare i grundserien.

Quinn Hughes har fått en strålande start på säsongen i Vancouver Canucks och i natt skrev han, på nytt, in sig i poängprotokollet när Canucks tog en planenlig hemmaseger mot Arizona Coyotes.

Hughes stod för ett mål och en assist i 3–1-segern och förutom att han förlängde sin poängsvit till åtta raka matcher så klättrade backen upp i ensam poängligaledning i NHL.

“Kan inte bli nöjd och glad”

Vancouver-backen har nu gjort 30 poäng (8+22) på säsongens 19 inledande matcher och toppar därmed poängligan en poäng före David Pastrnak samt lagkamraten J.T. Miller.

– Jag kan inte bli nöjd och glad eller släppa foten från gaspedalen. Jag vill göra det ännu bättre och göra skillnad i varje match, säger Hughes.

I nattens 3–1-seger öppnade Hughes målskyttet i den andra perioden, framspelad av Nils Höglander, innan han själv fanns med i förarbetet till J.T. Millers 3–1-mål i slutakten. Elias Pettersson, som tidigare delat på poängligaledningen med Miller och Hughes, lämnade matchen utan poäng.

Canucks ligger på en andraplats i Pacific Division med 27 inspelade poäng på 19 matcher, en poäng bakom divisionsledaren Vegas Golden Knights.

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 3–1 (0–0, 2–0, 1–1)
Vancouver: Quinn Hughes (8), Sam Lafferty (4), J.T. Miller (12).
San Jose: Tomas Hertl (4).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games