CHL

Andreas Johnson levererade direkt - Skellefteå vidare i CHL

3–4-underläge efter första matchen och avancemang på spel.
Då klev Max Lindholm och nyförvärven fram och säkrade avancemang med viktiga poäng.
– Han har sett pigg ut Johnson, säger Viaplays kommentator Jonatan Lindquist under 5–2-matchen.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Skellefteå är klara för kvartsfinal i Champions Hockey League - och kan konstatera viktiga poäng från både Dylan Sikura och debuterande Andreas Johnsons klubbor.

Efter 3–4-förlusten i första mötet med Trinec visade man sin klass genom att säkra en 5–2-seger och därmed avancemang med 8–6 totalt.

Målskyttet inleddes av Trinec tidigt i första i powerplay, men därefter klev Max Lindholm fram med det första av tre i matchen. Det blev ett mål i första, ett i andra och ett i tredje. Men kanske det mest glädjande skedde med 40 sekunder kvar av andra perioden då de nyare spelarna klev fram.

Andreas Johnson som alltså gjorde sin första match i tröjan, spelade fram Dylan Sikura till ett 3–1-mål som inte bara innebar Johnsons första poäng utan även Sikuras första på hemmaplan och andra totalt sedan ankomsten.

Punkterade mötet efter avbrott: “En imponerande insats”

Målet var även välbehövt för Sikura som ännu inte lyckats göra sitt första i SHL - på 15 försök.

– Det vill sig inte i SHL, men i CHL kommer målen. Det där leendet kan han kosta på sig, säger Viaplays kommentator Jonatan Lindquist.

Johnson startade i en tredjekedja tillsammas ned Sikura och Zeb Forsfjäll och hade länge inget skott på mål, men fick ändå beröm för sitt spel i sändningen - precis som hela Skellefteå.

– Han har sett pigg ut Johnson. Hemmapubliken har fått se en imponerande insats, säger Jonatan Lindquist.

Trinec reducerade till 2–3 och ställningen var därmed 6–6 inför matchens sista minuter.

Johnson spelade fram Sikura till ytterligare ett jätteläge med dryga tio minuter kvar, men kanadensaren kunde inte förvalta. Istället började arenan utrymmas efter att ett brandlarm gått igång.

När matchen väl var igång punkterade Max Lindholm mötet med 4–2 innan Elias Salomonsson även satte 5–2.

TV: Samuel Fagemos smakstart i AHL fortsätter