Carolina Hurricanes vann mot Pittsburgh Penguins
Arkivbild

Tre poäng till Carolina efter avgörande i slutperioden mot Pittsburgh

Carolina vann hemma mot Pittsburgh i NHL med 4-2 (0-1, 1-0, 3-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Carolina avgjorde.

Pittsburgh tog ledningen efter tio minuters spel, genom Sidney Crosby på pass av Noel Acciari och Jake Guentzel. Efter 13.06 i andra perioden slog Sebastian Aho till, framspelad av Teuvo Teräväinen och Seth Jarvis och kvitterade för Carolina. 2.45 in i tredje perioden slog Brent Burns till framspelad av Jaccob Slavin och Andrei Svechnikov och gav laget ledningen för Carolina.

9.16 in i perioden nätade Pittsburghs Sidney Crosby på nytt på pass av Kris Letang och Bryan Rust och kvitterade för Pittsburgh.

Efter 11.57 nätade Seth Jarvis på pass av Jaccob Slavin och Brent Burns och gav Carolina ledningen.

Laget punkterade matchen med ett 4-2-mål med 38 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Seth Jarvis framspelad av Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen. Det fastställde slutresultatet till 4-2.

Pittsburgh ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Carolina är på tredje plats.