Foto: Bildbyrån
NHL

Stora hyllningarna till William Nylander: "Det är makalöst"

ANNONS

William Nylander hade en ny uppvisning i Avicii Arena under söndagen. Efter matchen hyllades han från alla håll.
– Han är kanske vår största stjärna just nu, säger förbundskapten Sam Hallam.
– Vi älskar “Willy”. Det här säger allt om vem han är som person och spelare. Det är så roligt att se, säger lagkompisen Auston Matthews.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Nästan allt handlade om William Nylander under veckan i Stockholm. Han svarade upp genom att göra fem poäng på två matcher - och nästan helt på egen hand avgöra båda Torontos matcher. Först genom att göra tre poäng när laget vann med 3-2 mot Detroit, och sen genom att avgöra mötet mot Minnesota med ett solomål.

Han har nu gjort poäng i 17 raka matcher, vilket är tangerat rekord under lönetakseran. Bara Henrik Zetterberg och Connor McDavid har inlett en säsong lika bra.

Efter matchen ville hyllningarna till den svenske stjärnan inte ta slut.

– På isen är han kanske vår (Sveriges) största stjärna just nu. Det är speciella spelare som har egenskaperna att kliva fram när det gäller som mest, som han gjort i de här två matcherna, säger förbundskaptenen Sam Hallam.
– Bara att han gjort poäng i alla matcher är makalöst. Sen har vi ju någon annan svensk där uppe i toppen av poängligan (Elias Pettersson) och Willaim jagar. Det är jäkligt kul att se att vi har spelare som är absolut spets i hela världen.

Men något VM blir det knappast för Nylander, som ju har ett utgående kontrakt med Toronto.

– Nej, det går inte i den situationen han är nu. Det var en av många anledningar till att det inte kändes rätt inför förra VM heller. Spelare som har ett år kvar på sitt avtal och kan börja skriva nya kontrakt är i en väldigt speciell situationen. Då är det väldigt viktigt hur man sköter sina kort.

Tror du han gör 50 mål och 100 poäng?
– Jag hoppas det.

“Det blev nästan perfekt”

Lagkamraten Calle Järnkrok menade att Stockholmsveckan inte kunde fått ett bättre manus.

– Det blev nästan perfekt nu när 'Wille' fick avgöra.

Är du förvånad över den nivån han hållit den här säsongen?

– Nej, egentligen inte. Jag tror att alla hela tiden har sett att han har potentialen. Men han har kanske inte varit lika jämn som han är nu, och som jag tror han kommer vara hela säsongen.

“Han påverkas inte”

Coachen Sheldon Keefe menade efter matchen att Nylander är “unflappable” - att han inte påverkas av någonting som pågår runt om honom.

– Han påverkas inte av allt det som det innebär att spela i Toronto. Han har så mycket självförtroende och “swagger” och tror att han kan vända på matcher när som helst.

William Nylander har gjort 27 poäng på 17 matcher och är fyra i NHL:s poängliga, efter Elias Pettersson,J.T. Miller och Quinn Hughes som står på 28.
– Det här var ett passande slut på veckan för oss i laget, för William och för hela landet. Ett otroligt slut på hela det här evenemanget, säger coach Keefe.


TV: William Nylanders avgörande

 

Den här artikeln handlar om: