Jonas Brodin under NHL Global Series.
Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård
NHL

Jonas Brodin om NHL Global Series-upplevelsen: "Kändes nästan overkligt"

ANNONS

En bitter förlust efter straffar – och en tilltygad näsa. Första matchen i Avicii Arena under NHL Global Series blev inte riktigt var Jonas Brodin hade hoppats på resultatmässigt, men upplevelsen gav ändå upphov till gåshud.
– Jag hade sett fram emot det här länge, säger Brodin till hockeysverige.se efter strafförlusten mot Ottawa Senators.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Stämningen i Minnesota Wilds omklädningsrum var nedstämd efter lördagens snöpliga 1–2-förlust mot Ottawa Senators i Avicii Arena. Wild hade länge ledningen med 1–0 efter Marco Rossis styrning på Brock Fabers backsskott tidigt i andra perioden. Erik Brännströms kvittering i tredje perioden tog matchen till förlängning och sedermera straffar där Josh Norris blev matchvinnare för Senators.

Med sina 29 minuter och 46 sekunders på isen var Minnesotas svenske back Jonas Brodin den utespelare hade klart mest speltid i båda lagen. Det kostade mer än bara energi. Efter matchen hade han ett rejält sår över näsan.

– Den är lite småsvullen, men det är lugnt. Jag har nog brutit den två gånger tidigare, men nu fick jag en hög klubba så det är bara ett sår. Jag behövde inte sy eller så, säger värmlänningen till hockeysverige.se.

Brodin hittade trots förlusten positiva delar i lagets spel.

– Det var en rätt bra match av oss, bättre än vi har spelat senaste matcherna. Det är synd att vi inte gör fler mål. Vi hade chanser men vi fick inte till det. Vårt boxplay var bra och det har varit riktigt dåligt på slutet och där gjorde vi det riktigt bra i dag. Bara surt att vi inte gjorde fler mål, konstaterar han och hyllar lagets svenske målvakt Filip Gustavsson, som svarade för 30 räddningar.

– Han var grym, hur bra som helst i dag. Han höll oss kvar i matchen. Det började med att han stoppade ett friläge och det fick i gång hela laget. Kul för honom att få visa upp sig på det sättet här hemma.

Jonas Brodin: “Man var till och med nervös”

Själv vittnar Jonas Brodin om hur speciellt det var att få spela NHL-matcher i Avicii Arena, en plats han inte spelat på sedan han begick sin VM-debut för Tre Kronor blott 18 år gammal 2012.

– Det var mäktigt. Jag hade sett fram emot det här länge, att kunna spela inför familj, vänner och kompisar på hemmaplan. Det är grymt stort och man var till och med lite nervös eftersom man så gärna vill spela bra när de är här och tittar. Det kändes nästan lite overkligt när man stod där på blålinjen inför matchen.

Hur många personer hade du här?
– Jag hade runt 25-30 biljetter.

Det låter dyrt.
– Det blir det, men det är även de som har gjort så att man spelar här borta, så det är de värda.

Brodin och hans Minnesota Wild får i dag en chans att lämna Stockholm med en positiv känsla. Klockan 14 släpps pucken i den avslutande NHL Global Series-matchen mot Toronto Maple Leafs.

– Vinner vi då har vi fortfarande en bra roadtrip med tre poäng, så det är bara att åka hem och ladda för att försöka göra en ännu bättre match.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games