Skellefteå AIK J20 förlorade mot AIK
J20 Nationell

Efterlängtad seger för AIK – steg åt rätt håll mot Skellefteå AIK J20

AIK har haft en tung period med fem förluster i rad i J20 Nationell norra herr. Men borta mot Skellefteå AIK J20 bröts den sviten. Det blev 3-4 (0-1, 1-2, 2-0, 0-1) efter förlängning i matchen i Skellefteå Kraft Arena.

Darels Uljanskis blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål efter bara 38 sekunder i förlängningen.

Första perioden var jämn. AIK inledde bäst och tog ledningen genom Elliot Sigrell efter 15.32, men Skellefteå AIK J20 kvitterade genom Oskar Vuollet i slutet av perioden. AIK gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 1-1 till 1-3, målen av Matteo Wagner och Daniel Kim. Skellefteå AIK J20 reducerade och kvitterade till 3-3 genom Alfons Ekblad och Amill Andersson i tredje perioden. Det sista målet kom med 3.14 kvar att spela.

AIK kunde dock avgöra till 3-4 med 22 sekunder kvar av matchen genom Darels Uljanskis.

AIK:s Harry Ahlberg hade tre assists.

Det här var Skellefteå AIK J20:s sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även AIK:s fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Skellefteå AIK J20 ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och AIK sist, på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 24 november. Då möter Skellefteå AIK J20 Modo J20 i Skellefteå Kraft Arena 18.00. AIK tar sig an Leksand hemma 19.00.