Björklöven vann mot Kalix HC

Björklöven vann toppmötet mot Kalix

Björklöven besegrade Kalix hemma i den seriefinalen med 8-1 (5-0, 3-0, 0-1) i J20 Region norr A herr på söndagen.

– En stabil insats från vår sida. Vi drar ifrån i första och sedan stänger vi ner matchen rätt bra utan att jag tycker att göra något extraordinärt, tyckte Björklövens tränare Elias Keuter, efter matchen.

Det här innebär att Björklöven nu har tio segrar i följd i J20 Region norr A herr och behöver fyra segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

Björklöven spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Filip Jonsson, ett mål av Johan Lidman, ett mål av William Bergström Viksten och ett mål av Hjalmar Forsgren. Det skulle komma mer från Björklöven. Björklöven stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 5-0 till 8-0. 14.10 in i tredje perioden slog Alexander Burman till framspelad av Niklavs Lagzdins och reducerade för Kalix. Fler mål än så blev det inte för Kalix.

Evin Andersson gjorde ett mål för Björklöven och spelade dessutom fram till två mål.

För Kalix gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Björklöven leder serien.

I nästa omgång har Björklöven Clemensnäs hemma i Winpos Arena, tisdag 21 november 19.00. Kalix spelar borta mot Piteå tisdag 28 november 19.30.