Växjö Lakers HC vann mot Linköping HC

Växjö vann toppmötet mot Linköping med 4-3

Växjö tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Linköping i SHL på lördagen med 4-3 (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 1-0) efter straffar. En viktig seger i toppen av tabellen.

Segern var Växjös sjunde på de senaste nio matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

I början av matchen var Växjö starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Brian Cooper och Gabriel Carlsson. Linköping reducerade dock till 2-1 genom Anthony Greco tidigt i andra perioden av perioden.

Växjö utökade ledningen på nytt genom Tobias Rieder efter 7.17.

Linköping gjorde 3-2 genom Patrick Russell efter 20.48 av perioden. 12.18 in i tredje perioden slog Mattias Hävelid till och kvitterade för Linköping. I straffläggningen var det Växjö som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Joel Persson för.

Det här var Växjös fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings andra uddamålsförlust.

För Linköping gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Växjö är på tredje plats.

Växjö möter Frölunda i nästa match borta torsdag 23 november 19.00. Linköping möter samma dag Rögle borta.