Skellefteå AIK J20 vann mot AIK
J20 Nationell

Uddamålsseger för Skellefteå AIK J20 som besegrade AIK

Det blev dramatiskt när hemmalaget Skellefteå AIK J20 vann matchen mot AIK i Skellefteå Kraft Arena på lördagen. Matchen i i J20 Nationell norra herr slutade 6-5 (3-1, 1-2, 2-2).

I första perioden var det Skellefteå AIK J20 som var starkast. Laget vann perioden med 3-1.

AIK hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

AIK reducerade dock till 5-4 genom Elliot Sigrell med 4.22 kvar att spela av matchen.

Skellefteå AIK J20 utökade ledningen igen genom Vincent Wedin med 2.39 kvar i perioden i tredje perioden och kom allt närmare segern.

AIK reducerade dock till 6-5 genom Darels Uljanskis när bara två minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Elliot Sigrell gjorde tre mål för AIK. Oskar Vuollet och Rasmus Bergqvist gjorde ett mål och två assist var för Skellefteå AIK J20.

Det här var Skellefteå AIK J20:s tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också AIK:s fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Skellefteå AIK J20 ligger på fjärde plats i tabellen, och AIK är på tionde och sista plats.

De båda lagen möts igen söndag 19 november 12.00, i Skellefteå Kraft Arena.