Vallentuna Hockey vann mot Tyresö Hanviken Hockey

Stark seger för Vallentuna i toppmatchen mot Tyresö Hanviken Hockey

Det var två topplag som möttes i J20 Region öst herr på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Vallentuna, som besegrade Tyresö Hanviken Hockey med 5-4 (1-1, 1-2, 3-1).

Med två omgångar kvar är Vallentuna på tredje plats i tabellen, och Tyresö Hanviken Hockey leder fortfarande serien, på samma poäng som Huddinge.

Segermålet för Vallentuna stod William Palmquist för 18.59 in i tredje perioden.

I och med detta har Vallentuna hela sex raka segrar i J20 Region öst herr.

Första perioden var jämn. Vallentuna inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Olle Nordberg efter 3.47, men Tyresö Hanviken Hockey kvitterade genom Måns Pettersson efter 8.12. Tyresö Hanviken Hockey gjorde 1-2 genom Leo Palmert efter 9.17 i andra perioden.

Vallentuna kvitterade till 2-2 genom Theodor Forsström efter 12.35 av perioden.

Efter 16.32 gjorde Tyresö Hanviken Hockey 2-3 genom Felix Eriksson. 1.48 in i tredje perioden nätade Vallentunas William Hoffman framspelad av Linus Hedlund och Melvin Persson och kvitterade för Vallentuna.

4.03 in i perioden slog Leo Palmert till återigen på pass av Isak Malmfors och Emil Öbrink och gav laget ledningen för Tyresö Hanviken Hockey.

Efter 17.07 slog Hugo Lexmark till på pass av Liam Edfeldt och Paul Tollet och kvitterade för Vallentuna.

Laget avgjorde matchen med 1.01 kvar att spela genom William Palmquist assisterad av Paul Tollet och Hugo Lexmark.

Vallentunas Hugo Lexmark stod för ett mål och två assists.

Det här var Vallentunas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Tyresö Hanviken Hockeys andra uddamålsförlust.

Nästa gång lagen spelar i serien är måndag 20 november. Då möter Vallentuna Sollentuna i Sveab Arena 19.30. Tyresö Hanviken Hockey tar sig an Göta Traneberg hemma 19.40.