Mikkel Aagaards jättesuccé – sköt hattrick i segern

Mikkel Aagaard har anpassat sig till SHL på bästa sätt. I kväll sköt dansken ett hattrick och sänkte Malmö i 4-3-segern.

MoDo:s Mikkel Aagaard har varit en offensiv kraft i Hockeyallsvenskan under flera säsonger. När han nu gör sin första SHL-säsong i karriären visar dansken att han håller även på den nivån.

Totalt är han nu uppe på elva mål på 18 matcher, och ligger med det i toppen av skytteligan i SHL. Under lördagen sänkte han också Malmö med ett hattrick.

Det var redan i den första perioden som forwarden styrde in 1-1, efter attJohan Olofsson gett Malmö ledningen. Det kom sedan även 2-1 av MoDo-spelaren i början av den andra perioden.

Hattrickskytten: “Fantastiskt roligt”

Det var också början på ett mini-ryck för MoDo. För strax därefter kom 3-1 av Sampo Ranta. Det var en ledning som bortalaget aldrig skulle släppa. Lauri Pajuniemi gjorde förvisso 3-2, men då klev han fram igen.

Mikkel Aagaard klev fram med det som skulle bli matchavgörande. Redan två minuter in i den tredje perioden hittade han 4-2-målet, och fullbordade sitt hattrick.

– Fantastiskt roligt, men det viktigaste är att vi kommer härifrån med tre poäng. Det var lite fram och tillbaka men jag är riktigt stolt att vi tar tre poäng här.

Janne Kuokkanenreducerade för Malmö men MoDo höll undan och tog en viktig seger i kampen om att fortsatt hålla kvallagen bakom sig.

TV: Andre Lee målskytt i comebacken efter skadefrånvaron