Mats Sundin överraskade William Nylander och Toronto Maple Leafs inför matchen.
Foto: Bildbyrån
NHL

Mats Sundins överraskning – gästade Toronto Maple Leafs

ANNONS

Toronto Maple Leafs fick oväntat besök i omklädningsrummet inför matchen mot Detroit Red Wings. Tidigare lagkaptenen Mats Sundin klev in och läste upp laguppställningen – till spelarnas förvåning.
– Det var speciellt, säger William Nylander.

Den svenska hockeykungligheterna lyser med sin närvaro under NHL Global Series.

Daniel Alfredsson tog plats i Ottawa Senators bås under premiären mot Detroit Red Wings, och Nicklas Lidström har både släppt pucken vid en ceremoniell tekning och bjudit på besök i tv-rutan. 

En som inte syns lika ofta i offentliga sammanhang är Mats Sundin. Men på fredagen gjorde den nu 52-årige före detta storstjärnan ett besök på känd mark. Inför Toronto Maple Leafs möte med Detroit Red Wings bjöds han in i om klädningsrummet av coachen Sheldon Keefe för att läsa upp laguppställningen.

För de svenska Torontospelarna var den tidigare Maple Leafs-kaptenens besök lika oväntat som välkommet.

– Vi hade ingen aning om att han skulle dyka upp, men det var speciellt att han var med. Tråkigt bara att vi hade en sådan seg start på matchen. Det blir bättre om han kommer in på söndag, säger matchens stora förgrundsfigur William Nylander.

Mats Sundin “en av de stora”

Calle Järnkrok var också ovetandes om ikonens närvaro, men gladdes åt att han tog sig tid att ställa upp för sin tidigare klubb.

– Det var speciellt när en legendar kliver in genom dörren och ger oss ett peptalk. Han var en av de stora när jag växte upp och nån man verkligen såhg upp till tillsammans med “Bäckis”, “Zäta” och de killarna, säger Järnkrok.

William Lagesson är lite yngre än Järnkrok och upplevde inte Mats Sundins karriär på samma sätt. Han har dock ett väldigt distinkt minne av ex-stjärnan.

– Jag minns ju OS-guldet de vann 2006, det var coolt, och något som man aldrig kommer att glömma, säger han.

Utöver Mats Sundins besök i omklädningsrummet fanns det flera svenskrelaterade inslag som uppskattades. Börje Salmings son Anders klev ut på isen inför matchen för att släppa den ceremoniella pucken mellan William Nylander och Lucas Raymond. Samtidgt valde Torontos coach Sheldon Keefe att ställa ut samtliga ombytta svenska spelare – Nylander, Lagesson och Järnkrok – på isen i samband med spelarpresentationen.

– En riktigt fin gest av Sheldon att ställa ut oss på isen. Det var kul, ett speciellt ögonblick, säger Järnkrok.


TV: William Nylanders tre poäng mot Detroit

Den här artikeln handlar om: