Bik Karlskoga vann mot Björklöven
HockeyAllsvenskan

Kokkonen och Bakke Olsen matchvinnare – Bik Karlskoga vände och vann mot Björklöven

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan Bik Karlskoga och Björklöven i Nobelhallen fick se en vändning i sista perioden. Bortalaget Björklöven hade ledningen i början av tredje perioden, med 4-3, men Bik Karlskoga vände matchen och vann till slut med 5-4, efter kvittering av Jesper Kokkonen, och sen avgörande mål av Eskild Bakke Olsen.

Segern var Bik Karlskogas femte på de senaste sex matcherna.

Bik Karlskoga tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Theodor Pistek assisterad av Rikard Olsén och Theo Keilin. Björklöven förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 3-4.

1.08 in i tredje perioden slog Jesper Kokkonen till framspelad av Theodor Pistek och Eskild Bakke Olsen och kvitterade för Bik Karlskoga.

Efter 15.24 nätade Eskild Bakke Olsen på nytt på pass av Jesper Kokkonen och Henrik Larsson och avgjorde matchen.

– En sinnes match. Det böljade fram och tillbaka så det var oerhört skönt, säger matchvinnaren i TV4 Plays sändning.

Bik Karlskogas Theodor Pistek stod för ett mål och två assists.

Karlskoga klättrar

Det här var Bik Karlskogas fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Björklövens andra uddamålsförlust.

Bik Karlskoga ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Björklöven fortfarande leder serien, två poäng före Brynäs.

I nästa match möter Bik Karlskoga Djurgården borta och Björklöven möter AIK hemma. Båda matcherna spelas onsdag 22 november 19.00.

TV: Daniel Alfredsson släpper pucken i Avicii Arena