Anton Forsberg och Erik Brännström stora hjältar för Ottawa i Stockholm

Minnesota och Ottawa möttes i Stockholm med en varsin svensk målvakt i kassen. Då var det Anton Forsberg och Ottawa som gick vinnande ur mötet och vann med 2-1 efter straffar.

TV: Se Erik Brännströms mål i spelaren ovan

NHL Global Series gick in på sin tredje match och det var dags för Ottawa och Minnesota att mötas i Globen. Då mönstrade de båda lagen en varsin svensk målvakt i kassen i form av Anton Forsberg och Filip Gustavsson.

De båda keeprarna imponerade också i matchen och höll siffrorna nere.

Det dröjde till den andra perioden innan Minnesota spräckte nollan. Det var då den österrikiske stjärnan Marco Rossi hittade rätt bakom Forsberg, som tidigare i matchen hade räddat en straff.

Brännströms första för säsongen

Filip Gustavssons nolla höll sig in i den tredje perioden. Det var då landsmannen Erik Brännström som prickade rätt efter ett bedrövligt byte av Minnesota. Det var den unge backens första mål för säsongen. Anton Forsberg fick också en assist på målet.

Efter 60 minuter var ställningen fortsat 1-1 och matchen gick till en förlängning och sedan även straffar.

Där klev Anton Forsberg fram och spikade igen samtidigt som Josh Norris avgjorde framåt. Ottawa tog därmed sin andra seger på två försök i Stockholm.