AHL

Andre Lee tvåmålsskytt i comebacken

Andre Lee har missat hela säsongsinledningen på grund av skada. I natt gjorde svensken comeback sju månader efter sin senaste match – och blev tvåmålsskytt.

En skada har hindrat Andre Lee från spel under säsongsinledningen. Förra veckan kom emellertid det glädjande beskedet att den svenske forwarden var skadefri och kunde därmed skickas från Los Angeles Kings ned till AHL-klubben Ontario Regin.

Under natten till lördag, svensk tid, gjorde Lee sin första match för säsongen – och gjorde stort avtryck direkt. När Ontario Reign strafförlorade mot Calgary Wranglers (4–5) så stod svensken för två mål i matchen som var hans första på sju månader. Först ordnade Lee 2–1-målet tidigt i den första perioden innan han styrde in 3–2-målet i den tredje perioden.

Lee lämnade Färjestads juniororganisation 2018 för spel i USA, där han först gjorde en säsong i USHL med Sioux Falls innan han spelade tre säsonger i collegeligan med UMass-Lowell. 23-åringen draftades av Los Angeles i sjunderundan 2019 och skrev våren 2022 på ett tvåårigt entry level-kontrakt med Kings.

Se det första av Andre Lees mål i matchen i videospelaren ovan.