William Eklund slog till i San Joses kross

William Eklund blev målskytt för tredje gången den här säsongen. Då besegrade San Jose St.Louis med hela 5-1.

Se alla mål från nattens NHL i videospelaren ovan.

NHL.s jumbolag San Jose tog i natt sin blott tredje seger på 17 matcher den här säsongen. Då passade de dessutom på att vinna tack vare en ordentlig överkörning.

St. Louis var spelförande och vann skotten med 45-35, men tack vare en storspelande Kaapo Kähkönen i San Jose-kassen lyckades Sharks ändå vinna med 5-1. Matchen avgjordes i den andra perioden, då Sharks gick från 1-0 till 5-0.

Det var William Eklund som inledde målskyttet i den andra perioden. Bara 17 sekunder in i den slog han till. Det var “lill-Fimpens” tredje mål för säsongen. Fabian Zetterlund och Luke Kunin är de enda i laget som gjort fler. De står på fyra mål vardera. Eklunds sex poäng är det bara Tomas Hertl (11) och Fabian Zetterlund (7) som överträffar.

San Jose - St. Louis 5-1

San Jose: Mike Hoffman x2, William Eklund, Luke Kunin, Givani Smith.

St. Louis: Pavel Butjnevitj

*****

Victor Hedman hade en stark match när Tampa Bay 4-2-besegrade Chicago i natt. Den svenske storstjärnan utsågs till matchens första stjärna efter att ha gjort 1+1 i vinsten. Hedman står totalt noterad för 19 poäng (4+15) under säsongen.

Hedmans mål betydde 3-2. med ungefär åtta minuter kvar av den tredje perioden, och blev således matchavgörande.

Jonas Johansson vaktade kassen för Tampa Bay och stoppade 13 av 15 skott. Johansson hade förlorat fyra raka starter inför matchen, och släppt in fyra eller fler mål i sina sex senaste matcher. Senast han släppte in färre än fyra mål var när han höll sina två raka nollor i slutet av oktober.

Chicago - Tampa Bay 2-4

Chicago: Lukas Reichel, Corey Perry

Tampa Bay: Brayden Point, Michail Sergatjov, Victor Hedman, Brandon Hagel