Magnus Mårtensson ger besked om Pontus Netterberg-incidenten.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Förbundets besked efter Brynäs-Tingsryd: “Finns inte grunder för vidare anmälan”

ANNONS

I onsdags spelade Pontus Netterberg två perioder för Tingsryd i segern mot Brynäs utan att vara uppskriven på laguppställningen. 
Nu meddelar Svenska Ishockeyförbundet att händelsen inte kommer att anmälas. 
– Tingsryds AIF har så långt vi kan bedöma inte haft för avsikt att skaffa sig sportsliga fördelar, säger tävlingschefen Magnus Mårtensson.

Tingsryd tog en stark bortaseger mot Brynäs i onsdags då smålänningarna vann med 2-0 uppe i Gävle. Efter matchen kom dock en majoritet av eftersnacket att handla om Pontus Netterbergs medverkan i matchen. 

Netterberg spelade nämligen i två perioder för TAIF trots att han inte var uppskriven på laguppställningen. I stället stod forwarden Algot Blomdahl Arnoldsson skriven på Netterbergs plats. Felet uppstod på grund av att båda spelarna har haft nummer 22 under hösten. När felet upptäcktes fick Netterberg kliva av men innan dess hade han varit på isen när Tingsryd tog ledningen med 1-0, ett mål som sedan skulle bli det matchavgörande målet.

Förbundets besked: Ingen anmälan

Svenska Ishockeyförbundet meddelar i ett pressmeddelande under fredagen att de har tittat på händelsen samt tagit emot domarrapporten från matchen och pratat med de båda lagen. 

Förbundet skriver att ingen anmälan upprättas gentemot Tingsryd efter missen då de bedömer att inget klubben inte brutit mot tävlingsbestämmelserna. Detta eftersom att Pontus Netterberg är tillåten att spela för Tingsryd men avvisades korrekt enligt regelboken i den aktuella matchen då felet upptäcktes. 

– Bedömningen vi gör är att händelsen inträffar på grund av två mänskliga misstag. Fel spelare nummer 22 lades till i laguppställningen och Tingsryd signerade laguppställningen med fel namn. När detta uppmärksammas följs regelboken till punkt och pricka; spelaren avvisas och inga händelser i matchen påverkas då detta ej uppmärksammades i samband med målet. Tingsryds AIF har så långt vi kan bedöma inte haft för avsikt att skaffa sig sportsliga fördelar genom att anmäla fel spelare och är de som själva uppmärksammar domaren på felaktigheten. Min bedömning är att det inte finns grunder för vidare anmälan, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Händelsen lämnas med andra ord utan efterföljd.


TV: William Nylander inför matchen i Avicii Arena

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL