Brynäs studsar tillbaka – vinner mot Västervik: “Vi lyfter oss”

Brynäs studsar tillbaka efter bottennappet senast mot Tingsryd.
Det blev seger med 4-2 för Gävlelaget nere i Västervik.
– Jag tycker att vi lyfter oss, säger Johannes Kinnvall till TV4.

I onsdags åkte Brynäs IF på en rejäl plump då de stod för en svag insats hemma i Gävle och förlorade med 2-0 mot Tingsryd. När de hade åkt ner till Västervik för en ny match under fredagskvällen var de då ute för revansch.

Så blev det också då Brynäs stod för en starkare insats och vann med 5-2 efter en stark andra period.

Västervik fick dock en chockstart på matchen då lagkaptenen Anton Svensson sköt 1-0 redan efter 33 sekunders spel. Brynäs spelade sedan upp sig och fick in en kvittering då Jordie Benn spelade fram till Tyler Kelleher som blev målskytt.

Efter 20 minuter var det alltså 1-1 nere i Småland.

– Vi snackade om att vi skulle komma ut hårt och sätta press på dem. Det var skönt att vi kunde göra mål tidigt i stället för att släppa in ett. Jag tycker att det är en bra kämpainsats så här långt, vi krigar på men vi ge dem så lite tid som möjligt med pucken, säger Anton Svensson till TV4.

Brynäs lyfte i mittperioden

I den andra perioden tog sedan Brynäs över allt mer och fick också utdelning. Först klev backen Johannes Kinnvall fram och gav bortalaget ledningen. Senare kom också 3-1 till Brynäs och då var det skyttekungen Jack Kopacka som blev målskytt. Det är hans tionde mål för säsongen och han är först i HockeyAllsvenskan att nå tvåsiffrigt i fullträffar så här långt.

Strax innan periodpausen gick Brynäs också upp till 4-1 då Anton Ohlsson noterades som målskytt.

– Jag tycker att vi lyfter oss här i andra. Det är ett helt annat mindset att ta pucken till mål, vara framför och göra grovjobbet. Vi tar avslut och det ger utdelning, säger Kinnvall i pausen.

Västervik lyfte sitt spel i tredje perioden i hopp om att komma tillbaka in i matchen och de fick också kontakt när Gustav Salmi-Lilja satte 2-4. Närmare än så kom dock inte hemmalaget utan Brynäs kunde hålla undan och vinna med 5-2 sedan Johan Larsson blivit målskytt i tom kasse.

Efter två raka förluster fick Brynäs då jubla igen och de närmar sig då också serieledande Björklöven i toppen av tabellen men de ligger fortsatt tvåa.

Västervik – Brynäs 2–5 (1-1,0-3,1-1)

Västervik: Anton Svensson, Gustav Salmi-Lilja.
Brynäs: Tyler Kelleher, Johannes Kinnvall, Jack Kopacka, Anton Ohlsson, Johan Larsson.

TV: "En sajning som är viktig i jakten på guldet"