Frölunda vann mot Malmö

Hemmasegern mot Malmö förlänger sviten för Frölunda

Frölunda är svårslaget i SHL. Mot Malmö hemma i Scandinavium på torsdagen blev det seger igen. Laget vann med 3-2 (0-0, 1-2, 2-0) och har nu fyra segrar i rad.

Linus Högberg blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 16.07 in i tredje perioden.

Den första perioden slutade 0–0. Malmö startade andra perioden bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Carl Persson och Fredrik Händemark innan Frölunda svarade och gjorde 2-1 genom Nicklas Lasu. 12.32 in i tredje perioden slog Linus Högberg till framspelad av Jere Innala och Linus Nässén och kvitterade för Frölunda.

Slog till igen

Efter 16.07 slog Linus Högberg till ännu en gång på pass av Henrik Tömmernes och Max Friberg och avgjorde matchen. Därmed hade Frölunda vänt matchen.

Det här var Frölundas sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Malmös sjätte uddamålsförlust.

Frölunda ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Malmö ligger på sjunde plats.

Frölunda tar sig an Luleå i nästa match borta lördag 18 november 15.15. Malmö möter samma dag 18.00 Modo Hockey hemma.

TV: Därför har Malmö Redhawks överraskat i SHL