Konstantin Komarek och Erik Norén.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Erik Norén om Konstantin Komarek: "Går inte tro att man är någon jävla världsstjärna"

ANNONS

Kalmar förlorade bortamatchen mot Västerås med 1–5.
Efter förlusten var Kalmar-backen Erik Norén irriterad på Västerås stjärnforward Konstantin Komarek.
– Det går inte tro att man är någon jävla världsstjärna och ett namn bara för att man har spelat och varit duktig i SHL, säger Norén till Barometern.

Det utspelade sig märkliga scener i gårdagens match mellan Västerås och Kalmar. I slutskedet av den första perioden blev Västerås stjärnforward Konstantin Komarek liggandes på isen efter en tackling från Victor Laz.

Västeråsspelarna gav sig på Laz, men ingen avblåsning kom trots att Komarek låg skadad på isen.

– Det är en klockren tackling. Det är tråkigt att man ska ligga kvar och ha ont för det är ändå hockey vi spelar. Det går inte tro att man är någon jävla världsstjärna och ett namn bara för att man har spelat och varit duktig i SHL. Nu är han i Hockeyallsvenskan. Det går inte att ligga kvar på isen, kolla på domarna och vänta på att de ska blåsa, säger Kalmars back Erik Norén till Barometern.

“Så barnsligt gjort så att det är löjligt”

I stället för en avblåsning fortsatte Kalmar att spela och ordnade en straff efter att Alexander Lindelöf kastat klubban när Martin Schreiber kommit fri med Niilo Halonen.

– Det är så barnsligt gjort så att det är löjligt. Det där hade inte accepterats hos oss. Vi hade tagit den spelaren direkt och jag tror inte att någon i vårt lag skulle få för sig att göra på det viset. Vi pratar mycket om hur man ska uppföra sig på isen. Det är okej att spela hårt och får du en smäll ska du spela vidare, säger Norén.

Konstantin Komarek utgick från matchen

Komarek återkom till spel i den andra perioden, men utgick från spel i den tredje perioden.

– Han tappade luften, det var egentligen det stora. Sen kanske han blev lite omtöcknad eller så, men vi kände att det var en period kvar, vi kan vila honom, helt enkelt. Vi hoppas att det räcker med det och så får vi se under morgondagen (läs: i dag) hur det utvecklar sig, säger Västerås tränare Karl Helmersson till VLT som även gav sin syn på Lindelöfs kastade klubba:
– Det är ju en komisk situation, om man ser på det på video i efterhand också. Men vi kan inte bortse från att vi måste spela tills domaren blåser, det är ju det man landar i egentligen. Sen får man tycka vad man vill, men vi måste spela tills domaren blåser.

Västerås vann matchen med 5–1.


TV: Fyra snabba med Joel Eriksson Ek

Den här artikeln handlar om: