Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Edmonton vände och vann mot Seattle – Evander Kane hattrickhjälte

Edmonton var illa ute i nattens möte med Seattle. Då klev Evander Kane fram, ordnade en sen kvittering – och fullbordade sitt hattrick i förlängningen.
– Förr eller senare kommer studsarna att komma, säger Kane till NHL.com.

Efter segern mot New York Islanders häromnatten såg Edmonton Oilers i natt ut att inkassera sin första förlust under nya tränaren Kris Knoblauch. Seattle Kraken hade gått ifrån till en 3–1-ledning i den andra perioden efter mål från bland andra Alexander Wennberg, som därmed fick öppna säsongens målkonto, samt SHL-bekantingen Pierre-Edouard Bellemare.

Då klev Evander Kane in i bilden.

Vände och vann

Oilers-stjärnan reducerade först matchen till 2–3 via en styrning med drygt sex och en halv minut kvar att spela av matchen. Sedan såg forwarden till att kvittera matchen i slutminuten innan han fullbordade Oilers upphämtning – och sitt hattrick – i förlängningen.

– Vi har hittat rytmen, säger Kane till NHL.com.
– I andra periodpausen pratade vi om att vi behövde skapa energi och trycka på knappen. Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb. Förr eller senare kommer studsarna att komma när man fortsätter jobba på som vår grupp har gjort.

32-åringen har nu producerat 15 poäng (7+8) på 15 matcher den här säsongen och ligger därmed på en delad andraplats i lagets interna poängliga, två poäng före superstjärnan Connor McDavid. Hattricket var Kanes sjunde i NHL-karriären.

Edmonton Oilers – Seattle Kraken 4–3 e. sd (0–0, 1–3, 2–0, 1–0)
Edmonton: Evander Kane 3 (7), Connor McDavid (4).
Seattle: Jared McCann (7), Pierre-Edouard Bellemare (2), Alexander Wennberg (1).