Foto: Bildbyrån
Nyhet

Anton Frondell rankas tvåa av Craig Button inför NHL-draften 2025

ANNONS

Anton Frondell gör stor succé i J20 Nationell med Djurgården som 16-åring. Nu rankas svensken så högt som tvåa inför NHL-draften 2025 av gurun Craig Button.

Lyssna på tidigare U16-förbundskaptenen om Anton Frondell och resten av 07-kullen här!

Han går från klarhet till klarhet och har växt fram till en av Sveriges största talanger. Född 2007 är Anton Frondell nu ett stort framtidsnamn för både Sverige och Djurgården.

Forwarden öste in poäng redan förra säsongen i J18-laget och vann den regionala seriens poängliga. Det var första gången en U16-spelare gjorde det sedan Alexander Holtz. Till den här säsongen har poängen fortsatt att komma. Efter att ha fått en grym start på säsongen i J18-laget kunde inte Djurgården hålla honom borta från J20-laget. Där han också fick en flygande start. Det har nu blivit 19 poäng på tolv matcher.

Anton Frondell var också med i det svenska landslaget som tog ett brons i inofficiella U17 VM. Talangen stod då för sex mål och en assist på sju matcher.

Rankas tvåa inför draften

Efter turneringen har draftgurun Craig Button nu släppt sin lista över de största talangerna inför draften 2025, där han har gjort en topp tio-ranking över de tillgängliga spelarna. Där Anton alltså rankas så högt som tvåa, och är enda svensk på listan.

Etta är James Hagens, som spelade U18-VM för USA redan förra året och har en enorm offensiv uppsida. Trea är backen Logan Hensler, som precis som Hagens spelar i USA NTDP.

Fotnot: Det här är en första ranking med mer än 18 månader kvar till skarpt läge.


TV: Skulle Daniel Alfredsson platsa i NHL i dag?

Den här artikeln handlar om: