HockeyAllsvenskan

Tingsryd skräller i Gävle – nollar Brynäs

Tingsryd skräller i Gävle och besegrar storfavoriten Brynäs med 2-0.
Brynäs har därmed blivit nollade i två raka hemmamatcher.

Brynäs hade inlett starkt i HockeyAllsvenskan med elva vinster och blott tre förluster på de 14 första matcherna, men börjar det nu vackla lite för favoriten?

Under onsdagskvällen åkte Gävlelaget nämligen på sin andra raka förlust och blev nollade för andra raka hemmamatchen då Tingsryd vann med 2-0 i Monitor ERP Arena.

Det blev en blek första period utan större händelser då skotten bara var 5-3 till Brynäs efter 20 minuter. I den andra perioden blev det dock nätrassel direkt.

Tingsryd fick nämligen inleda mittperioden i powerplay och förvaltade också det läget. Simon Åkerström sköt ett skott från blålinjen som stoppades på vägen och lagkaptenen Emil Forslund höll sig då framme och rakade in returen för att ge bortalaget från Småland ledningen. Det skapades sedan fler lägen av båda lagen men det var fortsatt en ganska händelsefattig match vilket gjorde att Tingsryds 1-0-ledning stod sig perioden ut.

Daniel Rosengren håller nollan för Tingsryd

Även i den tredje perioden fick TAIF en drömstart då de kunde utöka till 2-0. Anton Lundmark kom i ett friläge mot Anders Lindbäck men Brynäskeepern räddade. Då störtade dock Melker Eriksson fram och kunde peta in pucken i ett vidöppet mål och Tingsryd hade därmed de tre poängen i sina egna händer.

Brynäs lyfte därefter upp sitt lag och hade mycket puck i offensiv zon men förutom en ribbträff skapade de inte alltför många farliga målchanser. När Brynäs väl kom till lägen så stod Tingsryds målvakt Daniel Rosengren emot.

Precis i matchens sista minuter för Brynäs chansen i powerplay och tog även ut målvakten för att spela sex-mot-fyra. Det hjälpte däremot inte utan Tingsryd höll tätt och kunde vinna med 2-0. Daniel Rosengren blev då hjälte genom att rädda alla 20 skott som han fick på sig och hålla nollan.

För Brynäs är det då deras tredje förlust på de fem senaste matcherna. De förlorade med 2-0 mot Björklöven i senaste hemmamatch och det blev förlust 6-2 borta mot Mora innan uppehållet. Nu förlorade Brynäs alltså igen, den här gången mot Tingsryd. Brynäs behåller däremot fortsatt sin andraplats i HockeyAllsvenskan. Tingsryd lyfter dock i tabellen tack vare de tre poängen.

Brynäs – Tingsryd 0–2 (0-0,0-1,0-1)