Foto: Bildbyrån
SHL

Timrå lånar ut Emil Melander: "Dags för honom att spela mer"

ANNONS

Efter en inledning med begränsad speltid i SHL lånas nu Emil Melander ut av Timrå. 
Sundsvall Hockey plockar återigen in den lovande backen. 
– Han är med oss tills Timrå tar tillbaka honom, säger Sundsvalls tränare Jonas Lindström till ST.

Ett imponerande 2022/23 i J20 gjorde att Emil Melander kom närmre en plats i Timrås SHL-trupp, men denna säsong har det varit tufft att få speltid. 

– Han utvecklas bra fysiskt just nu, men det är dags för honom att spela mer efter uppehållet, sa sportchefen Kimmo Kapanen till Sundsvalls tidning inför landslagsuppehållet. 

Efter sju matcher med ett snitt på endast 1.03 i istid lånas Emil Melander nu ut. 

– Han kommer att spela i morgon (onsdag) och är med tills vidare. Sedan antar jag att det beror lite på hur Timrå har det, för de har rätten att kalla tillbaka honom om de behöver det. Men han är med oss tills Timrå tar tillbaka honom, säger Sundsvall Hockeys huvudtränare Jonas Lindström till ST.

Den nu 20-årige backen stod för 50 poäng på 46 matcher i J20 förra säsongen och noterades även för åtta framträdanden i SHL. Utöver detta blev det även ett kort lån till just Sundsvall i HockeyEttan. Två matcher gav då en assist. 

– Emil är en grymt duktig hockeyspelare och en bra back. Han kommer så klart tillföra mycket. Förhoppningsvis får han lite mer istid nu och kan växa. Det blir bra för båda parter, säger Lindström.


TV: Därför har Malmö Redhawks överraskat i SHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL