Björklöven vinner mot Björklöven – till slut.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Linus Cronholm avgör – Björklöven tar bonuspoängen mot Djurgården

ANNONS

Djurgården hade fyra raka vinster mot Björklöven – men nu bröts den sviten. 
Björklöven vinner med 2-1 efter förlängning där backen Linus Cronholm klev fram som oväntad matchhjälte. 
– Det är inte ofta det händer, säger Cronholm till TV4. 

Det vankades stormöte i Umeå under onsdagskvällen då serieledande Björklöven ställdes mot krisande Djurgården. Lagen är i helt olika skeden av tabellen men DIF hade ändå fyra raka vinster mot Björklöven med från slutspelet i fjol samt premiärvinsten tidigare i höstas. 

Björklöven bröt dock den sviten genom att vinna med 2-1 efter förlängning då Linus Cronholm sköt det avgörande målet. 

Djurgården kom ut bäst i matchen och skapade tryck ner mot Lövenmålet och det dröjde faktiskt flera minuter innan Björklöven sköt sitt första skott i matchen. Hemmalaget vaknade sedan till liv mer och kunde också ta ledningen. 

Kim Johansson spelade upp till Myles Powell och den allsvenska poängkungen kom fri mot DIF-målvakten Viktor Andrén. Powell gjorde då inga misstag utan lyfte in en backhand stolpe in för sitt åttonde mål och 21:a poäng så här långt. 

– Det var en grym passning och jag är glad över att kunna kapitulera på det, säger Powell till TV4 och han medgav sedan att han var lite överraskad av den fina starten som gör att han toppar poängligan: 
– Kanske lite förvånad men jag har haft en bra säsong i den här ligan tidigare och jag spelar med riktigt bra spelare vilket underlättar för mig.

“Djurgården är det bättre laget”

Trots att Djurgården var i underläge efter första perioden så var TV4:s expert Fredrik Söderström imponerad över hur bortalaget uppträdde. 

– Björklöven leder men jag tycker att Djurgården är det bättre laget sett till vad vi har förväntat oss med läget i tabellen, säger Söderström.

I den andra perioden kom matchen igång mer med fler chanser åt båda hållen men det var fortsatt Djurgården som var hetast och skapade ett antal chanser men Björklövens stjärnmålvakt Joona Voutilainen storspelade återigen och höll tätt. 

Det var då alltjämt 1-0 till Björklöven efter 40 spelade minuter. 

– Jag tycker att vi gör det bra. Vi får många bra och långa anfall på dem. Vi behöver trimma upp det lite till framför målet och vinna lite insida så att målvakten inte ser mycket. Vi hoppas hänga en i tredje, säger DIF-backen Daniel Glad

Sen kvittering av DIF: “Välförtjänt”

Björklöven lyfte sitt spel lite i starten av den tredje perioden vilket gjorde att Djurgårdens nye huvudtränare Michael Holmqvist tog timeout i hopp att få igång laget. 

Det blev inte så många lägen i matchen och 1-0 stod sig men i slutet av matchen tog Djurgården ut målvakten i jakten på en kvittering. Det gav också effekt då Anton Gradin lyckades styra in 1-1 med endast 77 sekunder kvar att spela. 

– Det är välförtjänt också för Djurgården att få 1-1 med tanke på hur det har sett ut i den här matchen, säger experten Mikael “Daggen” Eriksson

Björklöven fick chansen i powerplay precis i slutsekunderna men lyckades inte göra mål för att ta de tre poängen utan i stället väntade förlängning i Winpos Arena.

Linus Cronholm matchhjälte: “Surt att tappa”

“Löven” fick dock inleda övertiden i powerplay men de lyckades inte förvalta det läget. Det spelade dock ingen roll. Cirka minuten efter att PP-spelet tog slut så kunde Björklöven ändå avgöra. Backen Linus Cronholm fick stor yta vid blålinjen och laddade på ett hårt slagskott som gick in högt bakom Viktor Andrén och hemmalaget tar därmed bonuspoängen. 

– Wow, det där gillar man med ett slagskott. Det är inga krusiduller, den ska bara sitta rätt upp i nättaket, säger Mikael “Daggen” Eriksson om avgörandet. 

Matchhjälten Cronholm var nöjd över att ta två poäng och Björklöven drygar därmed ut sin ledning i toppen av tabellen eftersom Brynäs förlorade kvällens match mot Tingsryd. 

– Det var surt att tappa där till 1-1 men vi drar det längsta strået och kommer härifrån med två poäng vilket är bra, säger backen till TV4. 

Björklöven har nu tre poäng ner till tabelltvåan Brynäs men för Djurgården var det en värdefull poäng då laget går upp till elfte plats och nu har nu två poäng ner till Västervik under kvalstrecket. 

Björklöven – Djurgården 2–1 OT (1-0,0-0,0-1,1-0) 

Björklöven: Myles Powell, Linus Cronholm.
Djurgården: Anton Gradin.


TV: Händemark om den frustrerande nollan

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games