Erik Karlsson är i fin form.
NHL

Erik Karlsson har hittat storformen

ANNONS

Erik Karlsson har hittat storformen. I natt gjorde han två mål i Pittsburghs 4-0-seger mot Buffalo Sabres.
– Saker och ting har börjat falla på plats på slutet, sade han efter matchen.

Se höjdpunkterna i videospelaren ovan.

Erik Karlsson fick en, med hans mått mätt, ganska trög start i Pittsburgh. De första åtta matcherna gjorde förra säsongens Norris Trophy-vinnare bara fyra poäng. Men därefter har det lossnat rejält för den svenske superstjärnan.

Han gjorde 1+1 i 4-3-förlusten mot Anaheim, 0+2 i 10-2-segern mot San Jose, 0+1 i 2-0-vinsten mot Anaheim, 0+2 i 4-3-vinsten mot Los Angeles - och i natt fyllde han på med 2+0 när Buffalo slogs tillbaka med 4-0. Efter fyra poäng de inledande åtta matcherna har han nu gjort nio poäng (3+6) de senaste fem matcherna. Det gör att 101-poängspelaren från ifjol nu har 13 poäng på sina 13 första matcher i Pittsburgh-tröjan.

Erik Karlsson tvåmålsskytt

I natt gjorde han alltså två mål när Pittsburgh tog fjärde raka segern. Först satte han 3-0 i powerplay, och sen kom 4-0 i tom kasse från svenskens stekheta klubba.

– Det känns som att saker och ting har börjat falla på plats på slutet. Vi får med oss resultaten vi vill. Vi har vunnit några matcher där vi inte har spelat vår bästa hockey heller, vilket ger oss självförtroende, säger Pittsburghs nummer 65 enligt nhl.com.

Efter matchen hyllades han av lagkompisarna som matchens lirare, och fick ta emot en nostalgisk hjälm som belöning. I sitt segertal konstaterade han kort:

– Lagmiddagen är på mig i Columbus på måndag.

Målvaktens succécomeback

Tristan Jarry var tillbaka i kassen efter den ögonskada som hållit honom borta från spel i ett par matcher - och höll nollan direkt. Han stoppade samtliga 35 skott och har nu hållit nollan tre gånger på tio matcher under säsongen.

– Jag fick sy några stygn, vilket jag inte förväntade mig. Mitt öga stängdes, så jag har inte kunnat se något på flera dagar. Det känns skönt att svullnaden jag hade till slut gick ned, så jag kunde spela ikväll.

Jevgenij Malkin och Drew O'Connor blev förresten Pittsburghs övriga två målskyttar i vinsten.

 



 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games