NHL

William Nylanders nya stormatch: "En av de bästa i världen"

ANNONS

Det finns ingen hejd på William Nylanders succé just nu. I natt stod svensken för en ny stormatch, när Toronto 5-4-besegrade Calgary efter straffar,
– Varje gång han rör pucken händer det något farligt, säger lagkompisen Max Domi enligt nhl.com.

Se höjdpunkterna i videospelaren ovan.

Elias Pettersson toppar hela NHL:s poängliga - men han har hela tiden haft Jesper Bratt flåsandes i nacken. Nu kan vi också lägga till William Nylander på listan över svenskar som på allvar utmanar om poängligaledningen.

I natt utökade han sin svit till poäng i 14 (!) raka matcher. Den enda aktiva spelare som inlett en säsong med poäng i lika många matcher är Connor McDavid. Nylander snittar dessutom 1,5 poäng per match och är, med sina 21 poäng, nu bara tre bakom Elias Pettersson i poängligatoppen.

I natt gjorde den stekhete svensken 2+1 när Calgary 5-4-besegrades efter straffar. Nylander gjorde 1-0 i powerplay, 3-1 i boxplay och spelade sedan fram John Tavares till 4-1.

– Han är en av de bästa spelarna i världen. Varje gång han rör pucken händer något farligt. Han leder med exempel, det är bara att kolla på några av de defensiva insatser han gör i kväll också. Vår grupp följer bara med efter honom, säger lagkompisen Max Domi.

Calle Järnkrok i poängform

Nylander har just nu en fart som skulle ge honom 53 mål och 123 poäng om han lyckas hålla sitt nuvarande poängtempo säsongen ut. Han är hur som helst i sitt livs form inför Torontos matcher i Avicii Arena kommande vecka. En annan formstark svensk i Toronto är Calle Järnkrok, som också nätade i segern. Järnkrok har nu gjort poäng i fem raka matcher.

Från nattens match ska det också sägas att Jacob Markström saknades i Calgarys mål, på grund av en skada. Dan Vladar vaktade kassen i svenskens frånvaro, och backades upp av Dustin Wolf.

Toronto - Calgary 5-4 efter straffar

Toronto: William Nylander x2, John Tavares, Calle Järnkrok

Calgary: Connor Zary, Nikita Zadorov, A.J. Greer, Martin Pospisil

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL