Det blev förlust för Thomas Paananens landslag.
Foto: Bildbyrån
Landslag

Sverige föll i semifinalen av World Under-17 Hockey Challenge

ANNONS

Sveriges jakt på den första vinsten i inofficiella U17-VM sedan 2016 går vidare. I natt föll U17-landslaget med 6-1 i semifinalen.

Efter ett imponerande gruppspel tog Sverige en av de två direktplatserna till semifinal av World Under-17 Hockey Challenge, som brukar kallas “inofficiella U17-VM”. I gruppspelet föll de mot “Kanada Vit” med 4-3 efter förlängning, och i natt möttes lagen i semifinal sedan “Kanada Vit” besegrat “Kanada Röd” i kvartsfinalen.

Men i semifinalen blev det inte ens spännande. Det talangfyllda svenska U17-landslaget krossades med 6-1. 

Kanada ledde med 2-0 redan efter den första perioden. I den andra reducerade Almtunas Filip Ekberg efter ungefär två minuter - men bara halvminuten senare kom 3-1. Därefter följde ytterligare tre kanadensiska mål innan den andra perioden var till ända.

Bronsmatch mot Tjeckien

Luleås Isak Sörqvist byttes ut efter 40 minuter. Han hade då stoppat 19 av 25 skott. Brynäs William Forsberg ersatte och räddade de tio puckar han fick på sig.

Nu väntar en bronsmatch mot Tjeckien. Tjeckien föll efter förlängning i sin semifinal mot USA. Sverige har missat medalj i de två senaste  World Under-17 Hockey Challenge-turneringarna. Bronsmatchen spelas redan i kväll, svensk tid.


TV: Se Filip Ekbergs mål

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL