AHL.tv
AHL

Lucas Carlsson leder backarnas skytteliga i AHL

ANNONS

Lucas Carlsson vann backarnas skytteliga i AHL förra säsongen. Efter att ha gjort två mål i natt toppar den glödheta backen skytteligan även den här säsongen.

Med 20 mål på 61 matcher vann Lucas Carlsson backarnas skytteliga i AHL förra säsongen. Han slog också Pär Djoos 30 år gamla svenska målrekord för en back i AHL. Trots succén blev det bara två matcher i NHL förra säsongen - och en start i AHL även den här säsongen.

Nu har Carlsson verkligen varvat upp i farmarlaget. Efter att ha inlett säsongen med ett mål på de första fem matcherna har han de senaste fem matcherna gjort fem mål. I natt gjorde han 2+1 i Charlotte Checkers 5-3-seger mot San Jose Barracuda - vilket innebär att han gjort 5+5 (!) på de senaste fem matcherna.

Totalt har han alltså gjort sex mål, och med det toppar han backarnas skytteliga. I poängligan för backar är han tvåa, tre poäng bakom Christian Wolanin i Abbotsford Canucks. 

Carlsson är redan tidernas bästa svenska målskytt i AHL, om vi ser till backar, och han är den femte bästa svenska backpoänggöraren i ligans historia.

TV: Ett av nattens två mål för Carlsson

*****

Lucas Carlsson var inte den enda svenska tvåmålsskytten i AHL i natt, För Wilkes-Barre/Scranton Penguins gjorde Alexander Nylander två kassar på Hugo Alnefelt, när Penguins 4-0-besegrade Syracuse Crunch.

Nylander fick också med sig en assistpoäng och har gjort 4+2 på nio matcher.

För Texas Stars gjorde Fredrik Karlström 2+1 i 6-4-vinsten mot Milwaukee Admirals. Karström står noterad för 4+3 på elva matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL