Foto: Bildbyrån & twitter (Montage)
AHL

Jack Campbells mardröm - i farmarligan

ANNONS

Förra året skrev han ett dyrt femårskontrakt med Edmonton Oilers. 
I natt spelade Jack Campbell första matchen i AHL efter att ha blivit nedskickad - och möttes av en riktig mardröm. 

Jack Campbell fall har gått snabbt och varit tungt. 

Den 31-årige burväktaren gjorde i natt sin första match i AHL efter att Edmonton Oilers satt upp honom på waivers. Det blev en mardröm med fyra insläppta och en jätteblunder mot Nils Åmans Abbotsford Canucks

När 3–1 trillade in var det tydligt att den kritiserade målvakten inte är i toppform. Nils Åman föste pucken mot mål mot baksidan av bladet och pucken studsade inte bara mot mål utan även i mål. Jätteblundern var Jack Campbells tredje insläppta på endast elva skott och en av till slut fyra under matchen.

Skrev dyrt femårskontrakt i fjol

Målvakten som sås sent som förra året skrev ett dyrt femårskontrakt med Edmonton Oilers och var tänkt att bli lagets förstemålvakt slutade med en räddningsprocent på endast 80 och fortsattes sedan kritiseras på sociala medier. 

Jack Campbell skrev på för Edmonton Oilers 2022 efter ett par framgångsrika år i Toronto Maple Leafs men har inte kunnat följa upp det på ett bra sätt. I fjol hade han 88,8 i räddningsprocent och 3,41 GAA på 36 matcher. Under hösten har han inlett med 87,3 i räddningsprocent och 4,50 GAA på fem matcher. 

Edmonton Oilers valde till slut att agera efter den tunga, tunga starten på säsongen. 

Nils Åman slutade matchen med två mål och har nu gjort 13 poäng på sina tolv första matcher denna säsong


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL