Video: Viaplay
NHL

Elias Petterssons nya show - skrev historia: "Inte nöjd"

ANNONS

Aldrig tidigare har Vancouver nått tio segrar så snabbt en säsong. 
I natt gjorde man det - mycket tack vare en ny galen show av Elias Pettersson. 
– Jag tycker inte att vi gjorde vårt bästa. Jag var inte nöjd med mitt spel, säger svensken efter 5–2-vinsten mot Ottawa. 

Elias Pettersson urstarka start på säsongen fortsätter. Nattens tre nya poäng innebär att han nu gjort poäng i sju raka matcher och kliver upp på 24 (7+17) på 13 matcher. Det innebär även att svensken nu återigen är i ensam ledning i NHL:s poängliga. 

Ändå var han inte helt nöjd. 

– Det här är väldigt roligt. Jag menar, vi vinner nu. Vi spelar bra för det mesta, men jag menar som i dag, jag tycker inte att vi gjorde vårt bästa. Jag var inte nöjd med mitt spel, men vi hittade ändå ett sätt att vinna. Jag tycker att det är en styrka vi har nu, säger Elias Pettersson enligt NHL.com. 

Mötet med Ottawa Senators stod 2–0 till Canucks redan efter tre minuter och Elias Pettersson hade noterats för sin första assist för dagen. Det var absolut inte den sista. 

Senators tog sig in i matchen och kvitterade till 2–2 i mitten av andra perioden, men tappade det sedan igen till sin femte raka förlust. J.T. Miller återtog ledningen åt bortalaget innan Pettersson klev fram igen med först en framspelning och sedan en riktig kanon i powerplay. 

Den svenske stjärnan dundrade in 5–2 med ett direktskott som enligt TSN uppmätte hela 147 kilometer i timmen.

Trions enorma start - bäst sedan 2005/06

Det hela innebar att Vancouver skrev historia genom sin bästa säsongsinledning i klubbens historia. Aldrig tidigare har man nått tio segrar så snabbt en säsong. 

Dessutom är Quinn Hughes, J.T. Miller och Elias Pettersson den första trion med åtminstone 20 poäng var efter de 13 första matcherna sedan just Senators 2005/06. Då var trion Heatley, Alfredsson och Spezza.

– Vi spelade antagligen inte vår bästa match tycker jag, men vi hittade ett sätt att vinna. Några killar klev fram i andra och tredje och Casey gjorde några räddningar, så några saker finns att ta med. Det är två nya poäng och vi kommer bara fortsätta, säger Hughes. 

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

 


 

 


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games