William Eklund sköt bort sviten - första segern för San Jose

Till slut har första segern för säsongen trillat in på San Jose Sharks konto.
I tolfte matchen klev William Eklund fram och sköt bort den tunga, tunga sviten.
– Vi måste titta oss i spegeln, hade Mikael Granlund sagt inför 2–1-vinsten.

San Jose Sharks historiskt dåliga start på NHL-säsongen nådde nya bottennivåer när man den gångna veckan släppte in 20 mål på två matcher och därmed gick förlorande ur sin tionde och elfte match i rad.

Det blev sista droppen för laget.

– Vi måste titta oss i spegeln. Det är sanningen, konstaterade centern Mikael Granlund efter senaste storförlusten.

I natt kom första segern för säsongen efter att William Eklund dundrat in det avgörande målet i den andra perioden.

Dundrade in direktskott

Just Granlund hade assisterat till ett ledningsmål tidigt i första perioden och därefter var mötet med Philadelphia Flyers fyllt av utvisningar för båda lag. Till slut ledde även detta till målet. I powerplay fick ”Lill-Fimpen” puckade till sig i mitten av ena tekningscirkeln och daskade in 2–0 med ett direktskott.

Philadelphia reducerade kort därefter, men San Jose höll ifrån och kunde som sagt ta sin första seger för säsongen. Det gör att man nu har tre poäng på tolv matcher.

Målet var Eklunds andra för säsongen och hans fjärde totalt i NHL-karriären.