Anton Frondell.
Foto: Bildbyrån
Landslag

Anton Frondell hattrickskytt - Sverige semifinalklara i inofficiella VM

ANNONS

Det svenska U17-landslaget säkrade en ny seger under tisdagskvällen. 
Efter 5–3 mot Tjeckien väntar nu semifinal i inofficiella VM. 

Senast mot Kanada var det Ivar Stenberg som klev fram för att säkra det svenska U17-landslagets seger. Under tisdagen var det istället Anton Frondell som blev den stora förgrundsfiguren. 

Tjeckien besegrades med 5–3 efter att Djurgårdens 16-årige löfte nätat tre gånger om inom loppet av elva minuter. Isak Sörqvist som vaktade kassen släppte in ett tidigt mål, men därefter trillade puck efter puck in åt rätt håll för Sverige och när perioden var slut hade man gjort fyra mål, varav tre kom från Anton Frondells klubba. 

Tjeckien lyfte sig i den andra perioden och nätade två gånger om, men kunde inte hämta upp det stora underläget. Sascha Boumedienne stängde sedan det hela genom att sätta 5–3 tidigt i tredje. 

Utöver dessa imponerade även Luleås Jakob Ihs Wozniak genom att spela fram till samtliga av Frondells mål, varav ett kom i powerplay. 

I och med detta avslutade Sverige gruppspelet av World Under-17 Hockey Challenge (inofficiella VM) med en seger och har säkrat plats i semifinalen som spelas i mot slutet av veckan.

Sverige – Tjeckien 5–3 (4–1, 0–2, 1–0)
Sverige: Anton Frondell 3, Eddie Genborg och Sascha Boumedienne.


TV: Viggo Björck om avgörandet

Den här artikeln handlar om: