SHL

Oviss framtid för Emil Wahlberg: "Jag trivs väldigt bra"

ANNONS

MoDo-backen Emil Wahlberg har gjort avtryck under sin lånesejour i AIK. I morgon gör han sin sista match i den allsvenska klubben – och vad som händer efter det är ovisst.
– Jag vill ju spela hockey och får jag inte göra det i Modo så är AIK det absolut bästa alternativet i och med jag trivs väldigt bra där, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

Den tuffa konkurrensen på MoDos backsida resulterade för ett par veckor sedan i att 34-årige backen Emil Wahlberg lånades ut från SHL-klubben till hockeyallsvenska AIK.

Där har Wahlberg gjort avtryck med sina fyra poäng (2+2) på fem matcher. På onsdag spelar veteranen sin sista match under lånesejouren – och vad som händer efter det är ovisst.

– Jag har faktiskt ingen aning. Jag ska spela med AIK igen på onsdag och sedan är det uppehåll och då ska jag vara med och träna med Modo. Sen vet jag faktiskt inte vad som händer, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

“Jag vill ju spela hockey”

34-åringen kan tänka sig att bli kvar i AIK på en längre lösning.

– Ja, jag vill ju spela hockey och får jag inte göra det i Modo så är AIK det absolut bästa alternativet i och med jag trivs väldigt bra där, säger Wahlberg.

Emil Wahlberg har bara spelat en SHL-match med MoDo den här säsongen och sedan tidigare har Ö-viksklubben även lånat ut Jakob Norén till Mora och Hugo Styf till Nybro på grund av den tuffa backkonkurrensen.

Förra säsongen var Wahlberg lagkapten i det MoDo-lag som tog klivet tillbaka till SHL.


TV: Studio Oddset om Djurgårdens tränarbyte

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games