Djurgården fick jubla då Michael Holmqvist ledde laget.
HockeyAllsvenskan

Djurgården besegrar Tingsryd – vinner direkt efter tränarbytet

Djurgården fick effekt direkt av tränarbytet.
Under tisdagskvällen vann nämligen DIF med 5-2 mot Tingsryd efter att ha vänt underläge till seger.

I går sparkade Djurgårdens IF tränarduon Johan Garpenlöv och Marcus Ragnarsson och under tisdagen spelade DIF sin första match efter tränarrockaden där Michael Holmqvist och Martin Linder Öst ledde laget.

Då blev det seger direkt mot Tingsryd då Djurgården vinner hemma på Hovet med 5-2.

Djurgården klev ut som det bättre laget direkt från nedsläpp och redan efter 64 sekunders spel tog hemmalaget också ledningen på Hovet. Wiktor Nilsson sköt ett skott som stoppades av TAIF-målvakten Daniel Rosengren men där dök Anton Gradin upp och petade in pucken. Gradin, som spelade i Tingsryd förra säsongen, gjorde då alltså mål mot sitt förra lag.

Djurgården skapade flera lägen men i slutet av första perioden hände något oväntat. Tingsryd klev fram och gjorde två mål på 20 sekunder genom Adam Bäckstrand och Emil Forslund för att vända på matchen. Trots att DIF vann skotten med 14-7 så var det alltså Tingsryd som hade ledningen.

Djurgården vände tillbaka i andra perioden

I den andra perioden kom dock Djurgården ut riktigt starkt och fick också utdelning för att vända tillbaka på tillställningen. Olle Liss har varit bänkad och fått lite istid och hösten vilket gjort att han bara gjort ett mål på de 13 första matcherna, ett mål som kom i premiären 22 september. Men i kväll bröt Liss måltorkan då han satte 2-2.

Bara två minuter efter kvitteringen tog Djurgården också ledningen då Fredrik Schlyter sköt 3-2. Innan periodens slut kom också 4-2 då Linus Klasen forcerade in en lös puck och DIF hade satt sig i ett bra läge inför den tredje perioden. Skotten efter två perioder var 28-10.

När den tredje perioden började så klev Tingsryd fram och satte press ner mot Djurgårdsmålet och skapade flera chanser men utan att få utdelning.

Tingsryd tog ut målvakten i slutet i hopp om att kunna komma tillbaka men i stället kunde Anton Gradin fastställa slutresultatet till 5-2 med ett mål i tom kasse.

Djurgården tar därmed en välbehövlig vinst då de hade trillat under kvalstrecket vid förlust. Det är DIF:s blott fjärde trepoängare den här säsongen och laget ligger nu elva i tabellen med 18 poäng. Tingsryd hade tagit poäng i fem raka matcher men den sviten tog alltså slut nu då TAIF åkte på sin första nollpoängare på över två veckor.

Djurgården – Tingsryd 5–2 (1-2,3-0,1-0)

Djurgården: Anton Gradin 2, Olle Liss, Frederik Schlyter, Linus Klasen.
Tingsryd: Adam Bäckstrand, Emil Forslund.

TV: Studio Oddset om Djurgårdens tränarbyte