Matchvinnaren Anneke Linser
Bildbyrån
SDHL

Straffar avgjorde när Djurgården vann mot Linköping

Linköping tog emot Djurgården hemma i en riktigt jämn match i SDHL. Efter ordinarie matchtid var matchen oavgjord, lika så efter förlängningen, och först i straffläggningen kunde bortalaget avgöra till 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Anneke Linser blev hjälte i straffläggningen.

Segern var Djurgårdens fjärde på de senaste fem matcherna.

De två första perioderna blev mållösa.

Linköping tog ledningen först efter sju minuters spel i tredje perioden, genom Sara Hjalmarsson.

10.37 in i tredje perioden nätade Djurgårdens Alice Östensson på pass av Anneke Linser och Olivia Sohrner och kvitterade för Djurgården.

Fjärde perioden blev mållös.

Det här var Linköpings tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Djurgårdens tredje uddamålsseger.

Resultatet innebär att Linköping ligger kvar på fjärde plats och Djurgården på sjätte plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 15 november. Då möter Linköping Brynäs i Saab Arena 18.00. Djurgården tar sig an Leksand hemma 19.00.