Ottawa Senators förlorade mot Tampa Bay Lightning
Arkivbild

Hattrick av Brayden Point när Tampa Bay slog Ottawa

Brayden Point stod för ett hattrick när Tampa Bay besegrade Ottawa på bortaplan i NHL med 6-4 (1-1, 3-0, 2-3).

Övriga mål för bortalaget gjordes av Mikey Eyssimont, Victor Hedman och Nikita Kucherov, målen för Ottawa gjordes av Brady Tkachuk 2, Drake Batherson och Claude Giroux.

Ottawa tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Brady Tkachuk.

Tampa Bay kvitterade till 1-1 efter 17.06, när Victor Hedman hittade rätt på pass av Nikita Kucherov och Brayden Point.

Laget tog också ledningen efter 20.32, när Brayden Point slog till assisterad av Nikita Kucherov.

I andra perioden var Tampa Bay starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom mål av Mikey Eyssimont och Brayden Point. Ottawa var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 men Tampa Bay kunde hålla undan och vinna matchen med 6-4.

Fyra poäng av Nikita Kucherov och Brayden Point

Nikita Kucherov gjorde ett mål för Tampa Bay och tre assist och Brayden Point stod för fyra poäng, varav tre mål. Brady Tkachuk gjorde två mål och totalt tre poäng för Ottawa.

Ottawa har en vinst och fyra förluster och 17–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tampa Bay har tre vinster och två förluster och 20–12 i målskillnad.

Det här betyder att Tampa Bay ligger på tredje plats i tabellen, och Ottawa är på åttonde och sista plats.

Ottawa tar sig an Toronto i nästa match borta torsdag 9 november 01.00. Tampa Bay möter Toronto borta tisdag 7 november 01.00.