TV-pucken

Västergötland slår ut Stockholm – vidare till final efter rysare

Det blev händelserikt, intensivt och svängigt i semifinalen mellan Stockholm och Västergötland.
Men Västergötland vinner efter att Moa Stridh klivit fram och skjutit avgörandet i förlängningen.

Tidigare under lördagen blev det klart att Dalarna går till final i TV-pucken och under seneftermiddagen bekräftades också Dalarnas finalmotståndare.

Västergötland vinner semifinalen mot Stockholm efter stor dramatik för att säkra en plats i morgondagens final.

Stockholm fick en kanonstart på semin då lagkaptenen Tindra Azzopardi klev fram tidigt och satte 1-0 redan efter 73 sekunders spel.

Därefter lyfte dock Västergötland upp sitt spel och tog över i andra halvan av perioden då Stockholm drog på sig ett par utvisningar. När Västergötland fick spela fem-mot-tre kom kvitteringen. Moa Stridh spelar över centrallinjen till Judith Andersson som sköt 1-1.

– Den passningen är genialisk, säger SVT:s expert Maria Rooth.

Lagen gick då in i andra perioden med ett likaläge.

Moa Stridh hjälte för Västergötland

Västergötland vände på matchen och tog ledningen i den andra perioden – återigen efter ett powerplay-mål. På det första målet passade Stridh fram till Andersson – men nu var det tvärtom. Judith Andersson spelade över pucken till Moa Stridh som sköt högt och fick se pucken gå in i nätet för 1-2.

Glädjen blev dock kortvarig för Västergötland. Bara en och en halv minut efter 1-2 så kvitterade Stockholm. Elin Sunebäck satte 2-2 efter passning av Saga Hallberg och Tindra Azzopardi och det var återigen utjämnat i semifinalen.

Stockholm hade sedan vänt tillbaka matchen då Matilda Lindström satte 3-2. Med sex minuter kvar att spela tog Västergötland timeout och det gav omedelbart effekt. Judith Andersson sköt sitt andra mål i matchen för att kvittera igen till 3-3. Därav väntade förlängning för att avgöra vilka som skulle gå vidare till semifinal.

I förlängningen fick Västergötland spela powerplay återigen och Moa Stridh, född 2010 blev då hjälte. Hon dribblade sig igenom och kom i ett fritt läge och lade sedan in pucken för att säkra Västergötlands avancemang till finalen.

Västergötland ställs mot Dalarna i morgondagens final medan fjolårets vinnare Stockholm får ställa om för en bronsmatch mot Uppland.

Stockholm – Västergötland 3–4 OT (1-1,2-2)

Stockholm: Tindra Azzopardi, Elin Sunebäck Matilda Lindström.
Västergötland: Judith Andersson 2, Moa Stridh 2.

TV: Hampus Flodqvist efter tredje raka nollan