Sverige besegrade Finland (arkivbild).
Foto: Bildbyrån
Landslag

Sverige besegrade Finland i inofficiella U17-VM

ANNONS

Efter 2–5-nederlaget i premiären hittade det svenska U17-landslaget i natt in på vinnarspåret. Thomas Paananens landslag besegrade Finland med 3–2 i World Under-17 Hockey Challenge i Charlottetown.

Efter att ha tappat en 2–1-ledning till en 2–5-förlust mot USA i premiären så kunde det Thomas Paananen-ledda U17-landslaget i natt hitta in på vinnarspåret i World Under-17 Hockey Challenge, även kallat inofficiella U17-VM.

Detta sedan man vänt ett 0–1-underläge mot Finland till en seger med 3–2.

Ivar Stenberg (Frölunda) kunde kvittera matchen i slutskedet av den första perioden, innan Anton Frondell (Djurgården) gav Sverige ledningen halvvägs genom mittperioden. Kort därefter stod Torkel Jennersjö (Leksand) för vad som skulle visa sig bli det matchvinnande 3–1-målet, då Finland reducerade senare i mittakten efter att William Morin (Luleå) ådragit sig ett matchstraff för en tackling i ryggen.

I slutskedet av den tredje perioden redde Sverige sedan ut ett två minuter långt tre-mot-fem-spel för att säkra 3–2-segern. Milton Gästrin (MoDo) utsågs till Sveriges bästa spelare i matchen, medan William Forsberg (Brynäs) räddade 21 av 23 skott i matchen.

Nästa match för Sverige spelas mot Kanada vit sent i kväll. Den matchen har nedsläpp klockan 23:00, svensk tid.


TV: De är SHL:s bästa centrar

Den här artikeln handlar om: