Dalarna är klara för final i TV-pucken.
TV-pucken

Dalarna klara för ny final i TV-pucken

Dalarna är klara för final i TV-pucken igen.
Poängdrottningen Tillie Ytfeldt klev fram igen när Dalarna vann med 4-1 mot Uppland.

I den första semifinalen på flicksidan i TV-pucken ställdes storfavoriten Dalarna mot skrällaget Uppland.

Det blev en jämn och tajt semifinal innan Dalarna kunde säkra avancemang till finalen.

Poängdrottningen Tillie Ytfeldt klev fram och sköt ledningsmålet efter drygt fem minuters spel i första perioden. Dalarna vann skotten med 11-8 under matchens första 20 minuter men det var bara 1-0 i matchen.

Tredje finalen på fem år

I den andra perioden gick Dalarna upp till 2-0 genom Svea Nordqvist men Uppland fick sedan kontakt. Alice Nilson sköt ett skott från blålinjen som studsade på två Dalarnaspelare och gick in bakom målvakten Hildur Larsson och 2-1 var ett faktum.

Närmare än så kom dock inte Uppland. Bara knappa två minuter efter reduceringen återtog Dalarna nämligen sin tvåmålsledning. Den här gången var det Tilde Sundnäs Grillfors som blev målskytt.

Uppland tog ut målvakten Louvisa Frid i slutet av matchen i jakten på en reducering men det ville sig inte bättre än att Tillie Ytfeldt kunde sätta 4-1 i tom kasse för hennes andra mål i matchen och femte mål i slutspelet.

Dalarna är därmed klara för final för tredje gången på de fem senaste turneringarna. Dalarna vann TV-pucken 2019 men förlorade i finalen mot Småland 2021.

Dalarna – Uppland 4–1 (1-0,3-1)

Dalarna: Tillie Ytfeldt 2, Svea Nordqvist, Tilde Sundnäs Grillfors.
Uppland: Alice Nilsson.

TV: Pax Kleffners jättehyllning: "Helt galen pass av Viggo"