NHL

Elias Pettersson och Jesper Bratt är topp-tre i poängligan

ANNONS

Elias Pettersson gjorde tre nya poäng när Vancouver krossade San Jose med sanslösa 10-1. Han är en enda poäng bakom Jack Hughes i poängligatoppen. Och ytterligare en poäng bakom kommer en annan svensk: Jesper Bratt.

San Jose har tio raka förluster och har på dessa tio matcher gjort tio mål. Det var lika många som Vancouver gjorde i natt, mot just San Jose. Canucks körde över Sharks fullständigt på bortaplan och vann med galna 10-1. San Jose har målskillnaden 10-45 efter de tio inledande matcherna på säsongen.

Som vanligt var Elias Pettersson framträdande för Vancouvers del. Den svenske superstjärnan gjorde tre assistpoäng och har nu gjort 3+3 på de två senaste matcherna. Det var dessutom sjunde gången, på bara tio matcher, han gjorde fler än en poäng i en match den här säsongen. Totalt står “EP40” noterad för 19 poäng på tio matcher efter nattens show, och med det ligger han tvåa i poängligan. New Jersey Devils Jack Hughes är den enda som är före, med 20 gjorda poäng.

Pettersson assisterade till Brock Boesers 1-0, Ilja Michejevs 5-0 och Andrej Kuzmenkos 6-0. 

Allra mest framträdande i nattens match var emellertid Vancouvers kapten och backstjärna Quinn Hughes, som gjorde fem poäng. Dessa fördelades på ett mål och fyra målgivande passningar.

Efter matchen var det, av förklarliga skäl, deppigt i San Jose-lägret.

– Det här var den mest förnedrande förlusten jag varit med om i min karriär. Jag hoppas ingen i laget kan sova efter den här förlusten. Ingen i laget förtjänar en natts sömn, sade lagets storstjärna Tomas Hertl efter 1-10-förlusten.

Fabian Zetterlund gjorde lagets enda mål.

San Jose - Vancouver 1-10

San Jose: Fabian Zetterlund

Vancouver: Brock Boeser x2, J.T. Miller, Quinn Hughes, Ilja Michejev, Andrej Kuzmenko, Sam Lafferty, Pius Suter, Anthony Beauvillier x2

TV: Se höjdpunkterna här

******

På tal om Jack Hughes så gjorde han två assistpoäng i New Jerseys 5-3-vinst mot Minnesota i natt. Det tog alltså upp honom på 20 poäng, och gör att han behåller sin ledning i poängligan. Men där bakom har en annan svensk seglat upp som en riktig utmanare.

Jesper Bratt gjorde nämligen 1+3 i natt, och klättrade med det upp på 18 poäng. Det ger honom en tredjeplats i poängligan.

Efter matchen hyllades Hughes och Bratt av coachen Lindy Ruff.

– De har varit dynamiska. När man har en av dem i en kedja och den andra i en annan kedja blir det verkligen en “one-two-punch”. De gör många poäng i powerplay, men jag tycker att de i fem mot fem-spelet också lyckas skapa många bra målchanser, sade coachen på presskonferensen.

Värt att notera från matchen är också att Alexander Holtz gjorde sitt tredje mål för säsongen. 

Minnesota - New Jersey 3-5

Minnesota: Kirill Kaprizov, Marco Rossi, Jacob Middleton

New Jersey: Alexander Holtz, Michael McLeod, Timo Meier, Jesper Bratt, Dougie Hamilton

TV: Se höjdpunkterna här

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games