Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Nytt mål av Leo Carlsson – tangerar Ducks klubbrekord

Leo Carlsson fortsätter att göra avtryck i NHL. I natt blev den svenske 18-åringen målskytt på nytt när Anaheim Ducks övertidsbesegrade Arizona Coyotes med 4–3 – och tangerade ett klubbrekord på köpet.

Leo Carlsson har fått en produktiv start på sin karriär i NHL. I natt stod den svenske 18-åringen för sitt tredje mål på sina sex inledande matcher när han stod för ett av Anaheims mål när Ducks besegrade Arizona Coyotes med 4–3 efter förlängning.

Målet kom fyra minuter in i den tredje perioden. Carlsson höll sig påpassligt framme framför Karel Vejmelka, där han träffades av Troy Terrys skott och styrde in kvitteringen till 3–3.

I och med målet så tangerade Leo Carlsson även ett klubbrekord i Ducks, då hans tre mål tangerar det rekord som Oleg Tverdovskij satte för flest mål av en 18-åring i Anaheim. Tverdovskij gjorde tre mål på 36 matcher säsongen 1994/95.

Carlsson har nu producerat fyra poäng (3+1) på sex matcher i NHL.

Kedjekamraten slog till med hattrick

Carlssons kedjekamrat Troy Terry var annars matchens förgrundsfigur i Honda Center under natten till torsdag. Utöver assisten till Carlssons 3–3-mål stod Terry även för ett hattrick, varav det sista målet var det matchavgörande 4–3-målet i övertidsspelet. Terry har nu producerat fem mål och fyra assist på de tio inledande matcherna.

Det var inte heller bara Carlsson som utmärkte sig bland rookiespelarna ute på isen. Lagkamraten Pavel Mintjukov stod för en assist och utsågs till matchens andra stjärna, medan Arizonas haussade rookiecenter Logan Cooley sköt karriärens första NHL-mål i matchen.

Anaheim Ducks – Arizona Coyotes 4–3 e. sd (2–2, 0–1, 1–0, 1–0)
Anaheim: Troy Terry 3 (5), Leo Carlsson (3).
Arizona: Lawson Crouse 2 (2), Logan Cooley (1).