Måns Lindbäck blev matchhjälte för HV71.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Intervju

Måns Lindbäck om Wikegårds ord: “Vet inte hur han hade coachat mig”

ANNONS

HV71 tar tre viktiga poäng hemma mot Skellefteå efter att Måns Lindbäck skjutit det matchavgörande målet. 
Han uppmärksammades sedan av TV4-experten Niklas Wikegård. 
– Om jag kunde coacha Måns Lindbäck skulle han vara en av SHL:s bästa powerforwards, säger experten. 
– Jag vet inte hur Wikegård hade coachat mig, det får han svara på, svarar Lindbäck. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter att ha varit inne i en tung period de senaste veckorna kanske HV71 börjar komma igång igen. Förra veckan tog de sin första bortaseger i bottenmötet med Oskarshamn och under torsdagskvällen följer HV upp det med att vinna hemma mot Skellefteå med 3-1. 

HV:s fjärdekedja ledde vägen i segern då de var bäst i laget. Det var också den kedjan som ordnade det matchavgörande målet då danske talangen Oscar Fisker Mølgaard passade fram till Måns Lindbäck som sköt upp pucken i krysset, stolpe in.

– Det är såklart otroligt roligt. De senaste matcherna har vår line hittat ett spel ihop och skapat mycket men kanske inte fått in den. Det var kul att vi fick göra ett mål i dag. Jag hoppas man kan få fler sådana träffar den här säsongen, säger Lindbäck om målet.

Forwarden hade också ett väldigt bra läge att bli tvåmålsskytt då han kom i ett liknande läge men då sköt han pucken i utsidan av stolpen.

– Jag kom ganska ensam där och ser att alla byter så jag tänkte att jag får ta i allt vad jag har. Det var nära att den gick in på samma ställe där, det är små marginaler.

Er kedja har klivit fram den senaste tiden, vad funkar i ert spel?
– Jag och Simon (Önerud) försöker jobba hårt och Oscar har väldigt mycket hockey i sig. Han är väldigt spelskicklig och jag tycker att han blir bättre för varje dag. En bra mix med lite äldre (Önerud), mellan (Lindbäck) och ung (Fisker Mølgaard) som kompletterar varandra bra. 

Lindbäck om Wikegårds ord: “Det får han svara på”

Måns Lindbäck uppmärksammades också av TV4-experten Niklas Wikegård i ena pausen.

– Om jag kunde coacha Måns Lindbäck skulle han vara en av SHL:s bästa powerforwards. Jag skulle addera det fysiska spelet, stanna på mål, ta plats och vara en riktigt oöm och obehagligt jobbig spelare att möta som också ligger på gränsen, säger Wikegård i TV4-studion.

Känner du dig själv som en powerforward?
– Jag ser mig själv som en spelare som ska jobba hårt men också kunna lira med pucken. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag vet inte hur Wikegård hade coachat mig, det får han svara på. Jag trivs och tycker att vi har hittat någonting i vår kedja att bygga vidare på, säger Lindbäck.

Har du det spelet i dag att du kan vara mer fysisk och spela tuffare?
– Man ska inte tackla bara för tacklandets skull. Man ska vinna någonting av det också. Ibland tacklar man för att vinna puck och man kan inte bara åka runt och smälla på. Då får man inte ut så mycket. 

Du var ju mer offensiv i Allsvenskan men har fått en annan roll nu, känner du att du har mer att ge? 
– Det har ju varit en hel del forwards som kommit upp och fått utdelning och det hoppas jag kunna få här också. Det är klart att man vill bli bättre varje dag och det jobbar man på. Jag vet inte om det är något specifikt, det är bara att fortsätta jobba på. Vi har hittat något bra i vår kedja nu liksom och det ska vi fortsätta med. 

HV71:s fjärdekedja har klivit fram. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

HV71 lämnar jumboplatsen: “Alla vinster är viktiga”

I och med vinsten mot Skellefteå lämnar HV71 jumboplatsen i SHL och ligger bara en poäng bakom Rögle ovanför kvalstrecket inför lördagens möte med nykomlingen MoDo Hockey.

– Alla vinster är viktiga för oss just nu. Vi får stänga den här matchen och börja ladda inför lördag. 
– Vi ligger där vi ligger och är väl medvetna om det. Vi har fått ett bra go av de här två vinsterna och ett självförtroende som har gått uppåt. Den här serien är otroligt jämn, det är små marginaler så det spelar egentligen inte någon roll vilket lag man möter eller var de ligger i tabellen. Det gäller att ha samma fokus och komma upp i nivå varje kväll.


TV: Ture Holmér efter Östergötlands avancemang

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games