Kalmar vinner heta derbyt mot Nybro.
Då skickade matchhjälten Jesper Sellin en passning till Nybros veteranback Nichlas Torp.
– Jag får väl säga att han är lite gammal kanske, säger Selin.

Under onsdagskvällen var det dags för säsongens första derby mellan Nybro Vikings IF och Kalmar HC då rivalerna möttes i HockeyAllsvenskan för första gången.

I fjol vann Nybro fem av sex matcher när lagen möttes i Hockeyettan – men nu tog Kalmar revansch genom att vinna med 3-1 – i Nybro.

Bortalaget började bäst i matchen och Kim Strömberg satte 0-1 efter tio minuters spel. Senare kom även 0-2 då Jesper Sellin, som gör sin sjätte raka säsong i Kalmar, klev fram och blev målskytt.

Passningen till Nichlas Torp: “Han är lite gammal”

Den 29-årige forwarden fick pucken vid mittlinjen och stod sedan för en läcker soloprestation. Han rundade då veteranbacken Nichlas Torp, som gjorde sin första match för Nybro tillbaka från skada, och Sellin lade därefter in pucken i nät.

– Jag ser att backen är jäkligt trött och hamnar på efterkälken. Jag försöker bryta in på första stolpen och det gick hem den här gången, säger Jesper Sellin om målet till TV4.

Han skickade sedan en passning till Torp efter målet.

– Jag får väl säga att han är lite gammal kanske, säger Sellin med ett skratt.

Nichlas Torp svarade och erkände att han har varit piggare än vad han var vid målet.

– Jag kunde väl önska lite kvickare ben. Där var jag lite stillastående, ja, säger Torp.

Kalmar vinner derbyt

Nybro höjde sig i andra perioden och fick in en reducering av Nikolai Skladnichenko i powerplay. Men närmare än så kom inte Vikings.

Kalmar stod för en riktigt stark defensiv insats och höll undan sin rival under resterande del av matchen. Nybro vann skotten med 30-24 men Kalmar kunde gå segrande från matchen efter att Teemu Väyrynen gjorde 1-3 i tom kasse precis i slutet.

– Det var svettigt men väldigt roligt. Vi är mer konsekventa än dem. Vi har ett bättre grundspel att falla tillbaka på än vad de har, säger målvakten Jonathan Stålberg till TV4 seger segern.

Nybro – Kalmar 1–3 (0-2,1-0,0-1)

Nybro: Nikolai Skladnichenko.
Kalmar: Kim Strömberg, Jesper Sellin, Teemu Väyrynen.

TV: "Han står för en annan typ av tuffhet"